Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Dobre vijesti: U Hrvatskoj u zadnja 24 sata zabilježena samo dva novooboljela, broj aktivnih slučajeva pao ispod 200

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Nacionalni stožer objavio je u nedjelju da su u Hrvatskoj u zadnja 24 sata zabilježena dva nova slučajeva koronavirusa. Ozdravilo je 1936 ljudi, što daje samo 195 aktivnih slučajeva.

* 2226 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 1936  ozdravilo, 95 preminulo 

* 195 aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:40 Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je objavio zanimljiv graf o kretanju koronavirusa u Hrvatskoj. Na grafu se vidi da je broj testiranja ostao visok, dok broj novooboljelih opada. 

Više o tome ovdje.

 

14:10 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javio je kako imaju još šest izliječenih osoba. Potvrdili su i novo oboljenje, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus.

14.00 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2226.

Novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Do sada je testirano 53877 osoba, od toga 1019 u posljednja 24 sata.Hospitaliziranih ima 7 manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih i dalje je 95.

13:21 Iz Ličko-senjske županije izvijestili su kako 29. dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija

12:35 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. U tom stožeru kažu kako su im ostala su još četiri pacijenta oboljela od koronavirusa.

12:29 Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

12:18 U Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Već 33 dana nema novooboljelih te je do sada ukupno obavljeno 821 testiranje, a Međimurje je 9. dan za redom “korona-free” županija.

12:10 Od ukupno 258 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba. Iz stožera javaljaju da je ta osoba bila u samoizolaciji.

12.00 U Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata nema novih slučajeva koronavirusa. Testirano je 239 uzoraka. Broj oporavljenih ostao je isti kao jučer - 442. 

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će onima koji su "na prvoj crti obrane od koronavirusa" isplatiti tzv. koronadodatak.

Rekao je da je to način da im se konkretno zahvali. 

11:07 Devetnaesti dan za redom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji, objavili su iz tamošnjeg stožera.

10:31 Na području Krapinsko-zagorske županije već 19 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom.  Ukupan broj ozdravljenih osoba je 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 18. 

10:06 Ni u Šibensko-kninskoj županiji danas nema novooboljelih od COVID-19. Svi uzeti brisevi od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. 

10:01 Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "korona-free". Već su devetnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje iznosi 40.

9:45 U Primorsko-goranskoj županiji također nema novooboljelih. Jedan je pacijent ozdravio, javljaju iz tamošnjeg stožera.

9:42 Prema informacijama Stožera civilne zaštite Zadarske županije, nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni.

9:41 Na području Osječko-baranjske županije nema novooboljelih. Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od koronavirusa. Na kućnom liječenju je 12 osoba.

9:40 U Karlovačkoj županiji jedna je novooboljela osoba u odnosu na jučerašnje izvješće tamošnjeg stožera, međutim ističu kako je riječ o istom slučaju o kojem je jučer izvijestio nacionalni stožer, koji podatke objavljuje kasnije od lokalnog. Stoga, izuzevši tu jednu osobu, nema novooboljelih.

Jučer su testirane 54 osobe i svi do sada pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2250 osoba. Danas će biti testirano oko 45 osoba.

9:38 Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio je kako su unutar 24 sata ispitana 92 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

9:00 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je "korona-free", objavili su iz tamođnjeg stožera. Jučer je testirano šest osoba i svi su negativni. Prošla su već 32 dana kako u toj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

7:40 Petnaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata, testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni. 

7:35 Naš ugledni znanstvenik Gordan Lauc na Facebooku je podijelio vijest koju je objavilo američko sveučilište Harvard, a prema kojoj je analiza širenja koronavirusa na 3739 lokacija diljem svijeta potvrdila da bi virus mogao biti sezonalan.

Više pročitajte ovdje.

 7:30 Koronavirus je dosad u Hrvatskoj potvrđen kod 2224 ljudi. Preminulo ih je 95, a ozdravilo 1913.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene