Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokvareni telefon

Beroš tvrdio da je 80 posto stanovnika Rovinja cijepljeno, gradonačelnik ga demantira: "Ne znam otkud mu taj podatak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ministar zdravstva Beroš u još jednom očajničkom pokušaju da što više građana potakne na cijepljenje izjavio da je Rovinj s čak 80 posto procjepljenih najuspješniji grad u Hrvatskoj, oglasili su se lokalni dužnosnici.

Taj je famozan postotak zapravo rezultat pogrešne računice Ureda rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage koji je krajem lipnja objavio takvu informaciju.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Najliberalnije mjere u Europi Beroš u Saboru predstavio izmjene Zakona: "Nepridržavanje mjera može nas odvući u peti val i novi lockdown" Vili Beroš NAJNOVIJE MJERE Beroš se razbjesnio: "Nemojte biti licemjerni, izbjegavati cjepivo pa kucati na vrata zdravstva." Malenica najavio visoke kazne za nepoštivanje mjera

U tada objavljenom priopćenju naveli su kako se u Ispostavi Rovinj Istarskih domova zdravlja od veljače do lipnja "cijepilo se ukupno 11.414 građana, od čega 2.056 na punktu Doma Zdravlja te 9.358 na punktu u Dvorani Valbruna.

"Od voditeljice Ispostave, dr. Corinne Pellizzer Lanča, saznajemo i kako je 6.853 primilo prvu dozu, dok se s obje doze cijepilo ukupno 4.561 osoba“, priopćeno je.

Rovinj ima oko 14.500 stanovnika pa broj od nešto više od 11 tisuća ljudi ispada oko 80 posto. Gradonačelnik Paliaga rekao je kako ne zna otkud ministru Berošu taj podatak jer ga iz Ureda gradonačelnika nisu komunicirali.

Paliaga je za Glas Istre pojasnio da su u brojku od 11.414 građana uključeni i stanovnici okolnih općina poput Bala i Kanfanara koji su se cijepili u Rovinju.

Sada je jasnije da je dvije doze cjepiva do sada primilo oko 4.500 stanovnika Rovinja, odnosno njih trećina. Unatoč pogrešnoj interpretaciji, ostaje činjenica da je ovaj istarski grad uspješan u kampanji cijepljenja za razliku od mnogih drugih na Jadranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene