Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast interesa za cijepljenjem

HZJZ se hvali, a ljudi satima stajali na kiši: "Pomiješali su i one koji trebaju prvo, drugo i treće cjepivo. Totalna neorganiziranost"

Aktualno Galerija Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 1 Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 2 Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 3 Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Red za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je da je u srijedu u Zagrebu cijepljeno 868 osoba bez naručivanja i najave. Od toga je 381 osoba primila prvu dozu, 201 drugu, a 286 osoba primilo je booster dozu. Porast cijepljenja mogao se primijetiti i po gužvi na Velesajmu.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da broj cijepljenih u srijedu još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenjem, a brojke se odnose na cijepni punkt u Rockefellerovoj 4, gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija 12 okrivljenika USKOK optužio petu skupinu za lažne covid potvrde: Sve su rješavali za 100 eura preko medicinske sestre Ilustracija Nova verzija Počeo novi krug cijepljenja: Kraken će ove jeseni i zime biti dominantan

"Uz cijepljenje na Velesajmu koje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo grada Zagreba, ovo je još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenje naših sugrađana. Rekordne brojke novooboljelih i svijest da samo cijepljenje, i to prvenstveno odraslih, ali i djece, može zadržati našu djecu u školskim klupama, potaknula je građane na cijepljenje. Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mladu populaciju na cijepljenje jer je sada potpuno jasno da je najbolja priprema za trudnoću upravo cijepljenje", istaknuo je Capak u priopćenju HZJZ-a.

HZJZ na svojoj internetskoj stranici, uz ostalo, navodi kako se radi o porastu od 39 posto u odnosu na prošlu srijedu, kada je cijepljeno 529 osoba. Porast je oko 2,8 puta u odnosu na prethodne tjedne tijekom rujna i listopada, kada se srijedom cijepilo u prosjeku 300 osoba.

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Mirjana Kujundžić Tiljak izrazila je zadovoljstvo odazivom građana.

"Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u protekla 24 sata potaknula na cijepljenje a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene", rekla je Kujundžić Tiljak.

Gužve na Velesajmu

Mnogi su građani zbog povećanog interesa morali duže čekati, a dodatnu nervozu stvarala je i kiša.

"Čekam od 16:10 na jednom mjestu. Pa zar to nije očaj? Pomiješali su i one koji trebaju prvo, drugo i treće cjepivo. To je totalna neorganiziranost i sramota", rekla je Neda Došen.

Slično iskustvo imao je i Smiljan: "Dva sata čekam. Odlučili smo se doći. Došlo je vrijeme da moramo."

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene