Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAD U DOBA KORONE

Više od 500 obrta danas je ostalo zatvoreno, iz komore poručuju: "Mnogi nisu htjeli riskirati zdravlje"

Dragutin Ranogajec - 3
Dragutin Ranogajec - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dino Goleš i Dragutin Ranogajec - 3 Dino Goleš i Dragutin Ranogajec - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dragutin Ranogajec - 3 Dragutin Ranogajec - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dragutin Ranogajec - 2 Dragutin Ranogajec - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dragutin Ranogajec - 1 Galerija 1/4 >>
Na svoja radna mjesta od danas su se vratili i brojni postolari, urari, cvjećari i ostali obrtnici. Ipak, dobar dio njih nije otvorio svoje radnje, jer im se poslovati u ovim uvjetima jednostavno - ne isplati.

Upravo zbog toga puno je pitanja za prvog čovjeka Obrtničke komore Dragutina Ranogajca. Otkrio je koliko obrtnika danas uopće nije otvorilo svoje radnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Veći broj obrtnika - 1 Svjetla budućnost Priča o tri generacije obrtnika: ''Biti mlada obrtnica je zanimljivo i uzbudljivo''

"Od 10.000, koliko ih je moglo otvoriti, negdje između 500 i 600 obrta ostalo je zatvoreno. Mnogi su rekli da imaju prekratak rok za pripremu da otvore na siguran način, da bi mogli nabaviti sve potrebno, jer nisu htjeli riskirati zdravlje", kazao je Ranogajec.

Dodao je da su obrtnici željni rada, no da će se o financijskim učincima i zaradi obrtnika nakon što su otvorili moći govoriti tek za 8 do 10 dana. Napominje da obrtnici mogu primati poticaj od države, odnosno pomoć, a i biti otvoreni u isto vrijeme. "Ako im je promet pao za više od 20 posto, u odnosu na prošlu godinu, mogu nastaviti s tim mjerama", kazao je.

Na pitanje je li ta pomoć zadovoljavajuća, Ranogajec kaže kako je ona zadovoljavajuća, no da očekuje nastavak. "Želimo moratorij na kredite, treba osigurati likvidnost, zatim bankarske garancije da možemo primjerice nabaviti sirovinu". 

Komentirao je i stanje s frizerskim salonima. "Na mreži ima svega i svačega. Bolje je sjesti s epidemiolozima. Ne trebaju se stvarati svemirski uvjeti, ne idemo na Mars. Ali treba se reći što je u novom normalnom prihvatljivo ponašanje", kazao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene