Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uz epidemiološke mjere

Glas poduzetnika objavio detalje velike prosvjedne akcije na Trgu bana Jelačića: "Vrijeme je da se čuje glas razuma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Glas poduzetnika objavila je detalje akcije najavljene za srijedu 3. veljače na Trgu bana Jelačića.

Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika organizira veliku akciju 3. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Branka Prišlić i Viktorija Bednjanec Nema garancije Bi li manji porez značio i niže cijene kave u kafićima? "Treba ga ukinuti jer ga nigdje u okruženju nema"

"Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?" poručili su iz Udruge

Više detalja o cijeloj akciji objavit će na konferenciji za novinare u 10 sati kod Johanna Francka.

Poručuju da Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite nekonzistentnim, diskriminatornim i lošim odlukama već mjesecima uništavaju mikro, malo i srednje poduzetništvo. Mnogim poduzetnicima ukinuto je ustavno pravo na rad, bez ikakvog obeštećenja i naknade. Za razliku od mnogih europskih zemalja, Hrvatska nije napravila niti jedan korak kako bi se poduzetnici obeštetili. Ako se zabrani pravo na rad, to se treba adekvatno i nadoknaditi", poručuje Glas poduzetnika, dodajući da je akcija "bolan krik kojim želimo reći: Vlado RH, zaboravila si na one koji te hrane!"

Poručuju da su mjere za očuvanje radnih mjesta pomoć za radnike, a ne za tvrtke. "Fiksni troškovi nadoknadit će se za samo dva mjeseca onima koji su formalno zatvoreni, dok za sve ostale, od kojih neki imaju pad prometa i veći od 90 posto, nikoga nije briga, čak ni naše resorno Ministarstvo gospodarstva. Ako se ovako nastavi, neće više uopće biti radnih mjesta koja će trebati sačuvati", kažu u Udruzi. Dodaju da im je dosta nepravde, najvećih poreza u EU-u te dvostrukih mjerila i diskriminatornih odluka.

Dvostruki kriteriji

"Dosta je dvostrukih kriterija stožera, dosta nam je neadekvatnih ekonomskih mjera i njihove loše provedbe, dosta nam je nepostojanja nikakvog plana, dosta nam je neorganiziranosti i nerada, dosta nam je uhljeba, dosta je bilo bahatosti. Dosta nam je straha! Pozivam sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike u privatnom sektoru da dođu i kažu što misle o trenutačnoj situaciji. I zapamtite, mi poduzetnici ne rušimo, već gradimo, a sada svim srcem gradimo Hrvatsku 2.0, pravedniju zemlju koju svi skupa sanjamo tako dugo, pridružite nam se!" rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Pozvali su sve na pridržavanje epidemioloških mjera. Formirat će se jedan red s razmacima između ljudi te će jedna po jedna osoba moći reći svoju poruku. Sve koji budu prisustvovali akciji mole da poštuju kulturu dijaloga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene