Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u nedjelju da će u školama biti "nekih problema" dok se ne uhoda uvođenje COVID potvrda, ali ne očekuje velike probleme jer su škole dobile upute Stožera civilne zaštite i dodatne upute Ministarstva.


"Čelnici institucija će organizirati provjeru COVID potvrda, testova ili o kojem se već dokazu bude radilo, imamo listu mjesta gdje se mogu obaviti testovi dva puta tjedno, i to je manje više poznato. Ne očekujem da bi trebalo biti većih problema", rekao je Fuchs novinarima tijekom obilaska ovogodišnjeg Interlibera.

Vezani članci Jadranka Salopek - 1 Kako su se obroci dijelili u školama s tri smjene: "Blagovaonica ima mjesta za 100 učenika. To znači da obroke dijelimo u devet termina" Antonio Jurčev - 1 U jednom gradu četiri škole nisu uspjele organizirati besplatan obrok za učenike: "Ni kuhar ne pomaže ako nemate kuhinju"

Fuhs je odbacio kritike sindikata da nisu dobili detaljne upute kako će provoditi mjere.

"Ne znam što misle da će se zbivati. Mi znamo koliko bi se našeg osoblja trebalo testirati, po našim evidencijama je to 22.5000 ljudi", kazao je ministar dodavši kako oni koji se ne žele ni cijepiti niti testirati neće moći ući u prostorije institucija.

U takvim slučajevi prvo se može krenuti s opomenama, otkazi sigurno nisu prvi u tom procesu, poručio je, a za organizaciju su zaduženi ravnatelji institucija.

Imamo velikih škola s 800 učenika i vrlo malih s 15 učenika, isto je sa sveučilištima. Neće Ministarstvo ići po školama i organizirati nastavu, kazao je Fuchs i izrazio nadu da pred školama neće biti prosvjeda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju