Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strože mjere

Mjesec dana potpunog zatvaranja: Francuska vraća lockdown u dijelovima države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Jean Castex u četvrtak je naredio mjesec dana potpunog zatvaranja na razini Pariza i nekoliko drugih regija zbog ubrzanog širenja koronavirusa.

Castex je kazao kako strože mjere dolaze zbog ubrzanja širenja virusa, a dan ranije objavio je kako je Francuska ušla u treći val pandemije.

Pročitajte i ovo Kina SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Kineski državni medij najavio zaokret u vezi s koronom: Vlada ima novi plan Ilustracija - 1 Uoči kongresa Nacionalne stranke Deseci milijuna ljudi danima u karanteni zbog korone. Stanje je sve gore, javlja se i glad: "Ostali smo bez brašna, riže, jaja i mlijeka za djecu"

„Došao je trenutak da idemo dalje sa strožim restrikcijama gdje su stvari najkritičnije“, rekao je francuski premijer.

Opće zatvaranje uvodi se u 16 najteže pogođenih departmana od njih ukupno 101. Među njima su Pariz i njegovo okruženje, kao i dijelovi sjevera države.

Nove mjere stupaju na snagu u ponoć u petak.

Škole ostaju otvorene, a stanovnicima se dopušta i vježbanje u eksterijeru u radijusu od 10 kilometara od njihovog doma. Francuzi neće smjeti putovati u druge dijelove zemlje bez valjanog razloga.

Francuska je u četvrtak imala 35 tisuća novozaraženih i 268 novih smrtnih slučajeva. Barem jednu dozu cjepiva primilo je oko 5,3 milijuna stanovnika, stoji na službenim stranicama javnog zdravstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene