Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična situacija

Nikad gore brojke: Bilježe više od 350.000 novih slučajeva zaraze - ''Od početka krize nismo to vidjeli''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko ministarstvo zdravstva objavit će kasnije u utorak da je u zemlji zabilježeno više od 350 tisuća slučajeva zaraze COVID-om u protekla 24 sata, rekao je ministar zdravstva Olivier Veran francuskim parlamentarcima.

Do sada je najveći broj slučajeva bio zabilježen 5. siječnja kada su u Francuskoj potvrđena 332.252 slučaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od 28. veljače Još jedna europska zemlja ukida obvezu nošenja maske u zatvorenom: Bit će obavezne samo u javnom prijevozu Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a"

Od tada je dva puta u Francuskoj potvrđeno više od 300 tisuća slučajeva dnevno, u vrijeme kad je zaraznija omikron varijanta postala dominantna.

"Još 350 tisuća novih slučajeva bit će potvrđeno navečer, čak i malo više od toga. Od početka zdravstvene krize nismo vidjeli takve brojeve", kazao je Veran senatorima.

Francuska vlada želi od sredine siječnja onemogućiti ulazak u restorane i događaje u zatvorenom za necijepljene osobe, što je trenutno moguće i dokazom o preboljenju ili negativnim testom.

Više od 77 posto Francuza primilo je najmanje dvije doze cjepiva protiv COVID-a, dok je više od 92 posto starijih od 12 godina cijepljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene