Koronavirus u svijetu - 1
Koronavirus u svijetu - 1 Foto: Afp

Finska vlada je u srijedu predložila zatvaranje u njihove domove stanovnika pet gradova, uključujući prijestolnicu Helsinki, kako bi se suzbio porast zaraza koronavirusom i hospitalizacija.


Prvo zatvaranje Finaca u njihove domove u pandemiji covida-19 podložno je glasanju u parlamentu i ocjeni ustavnopravnog odbora.

Vezani članci Cjepivo AstraZenece HZJZ demantirao EMA-u: ''Pogrešno je interpretirana informacija o cijepljenju AstraZenecom'' Koronavirus u SAD-u Veliko istraživanje: Koronavirus stigao u SAD mnogo ranije nego što se mislilo - "Ovdje su vjerojatno bili vrlo rijetki i sporadični slučajevi"

Vlada je ranije u ožujku zatvorila restorane i srednje škole diljem zemlje. Nordijska nacija s 5,5 milijuna stanovnika zabilježila je ukupno 73.516 zaraza i 811 umrlih. Jedna je od najmanje pogođenih zemalja u Europi.

"Ovo su sad gradovi s najtežom epidemiološkom situacijom, ali popis se može ažurirati ako se situacija promijeni", rekao je za Reuters Paivi Anttikoski, šef komunikacija u premijerovom uredu.

Stanovnici tih gradova moći će napuštati svoje domove samo iz nužnih razloga poput nabavke hrane ili putovanja u drugi dom. Nepoštivanje mjera novčano će se kažnjavati.