Obavijesti Video Pretražite Navigacija
polako do normalizacije

Od danas na snazi neke blaže mjere: Kafići će raditi do ponoći, moguće je da se i navijači vrate na tribine

Produljen rad kafića i restorana
Produljen rad kafića i restorana Foto: DNEVNIK.hr
Od subote su na snazi nove mjere koje je donio Nacionalni stožer. Njima je produženo radno vrijeme kafića, restorana i pekarnica do ponoći dok se mjere koje se odnose na javni prijevoz i rad trgovina i trgovačkih centara produžuju do 30. lipnja

Iako je produljeno radno vrijeme kafića i restorana, Davor Božinović je jučer na konferenciji za novinare komentirao moguća okupljanja uoči početka Europskog prvenstva.

"U ovoj odluci se daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja i okupljanja posebice masovnog gledanja nogometnih utakmica", kazao je Davor Božinović što je izazvalo negodovanje ugostitelja. I dalje je zabranjena prodaja alkoholnih pića u noćnim satima, od sad u terminuo od ponoći do 6 ujutro.

Pročitajte i ovo Ilija Radić je dvomilijunta cijepljena osoba DEVET PREMINULIH U Hrvatskoj danas 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prije tjedan dana brojke su bile znatno veće

Dopuštaju se treninzi i na zatvorenom u školskim dvoranama, a otvorena je i mogućnost da se na sportska natjecanja vrate gledatelji ako tako odluče lokalni stožeri.

Širi se i broj i vrsta događanja na kojima će se moći biti uz ispunjenje određenih uvjeta - ako će biti prisutni samo cijepljeni nakon 14 dana od druge doze ili prve ako se radi o cjepivu Johnson&Johnson, oni koji su unutar 180 dana preboljeli koronu te svi koji imaju negativan nalaz brzog antigenskog testa ne stariji od 48 sati ili PCR test star do 72 sata. Uz ispunjenje tih uvjeta protuepidemijske mjere neće vrijediti za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, održavanje vjerskih obreda, i sjednice predstavničkih tijela.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak - 1 Sve bolja situacija Slijedi novo popuštanje, Krunoslav Capak otkrio koje bi se mjere mogle ublažiti od utorka. Najavio i moguće nagrade za cijepljenje

Izmjenjena su i pravila za ulazak u Hrvatsku. Za one koji dolaze iz EU-a i cijepljeni su drugom dozom, od nje ne mora proći 14 dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene