Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon žalbe nekih članica

Europska komisija odgodila usvajanje plana ukidanja izvanrednih mjera uvedenih zbog koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija je odgodila za srijedu najavljeno usvajanje plana za koordinirano i postupno ukidanje izvanrednih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Čelnici zemalja članica su na svom zadnjem virtualnom samitu 26. ožujka zatražili od izvršnog tijela EU-a da počne pripremati izlaznu strategiju. Time se nastoji izbjeći situacija u kojoj svaka zemlja članica povlači svoje mjere bez da vodi računa o tome što, kako i kada rade druge članice.

Pročitajte i ovo COVID potvrde - 2 OD UTORKA U EU Nova pravila o digitalnim COVID potvrdama za članice EU-a: Priznat će se i brzi antigenski testovi Marija Vučković UOČI SJEDNICE VLADE Banožić: ''Zbog Milanovića i njegove zviždaljke Đerek ja izgledam kao nešto loše''

Glasnogovornik EK-a je na konferenciji za novinare u utorak najavio da će EK na redovitom tjednom sastanku u srijedu raspravljati i usvojiti plan za koordinirano ukidanje izvanrednih mjera i postupno vraćanje u normalno stanje.

Rekao je i da će predsjednica EK-a Ursula von der Leyen nakon toga održati konferenciju za novinare.

No, u utorak navečer su novinari obavješteni da je došlo do promjene dnevnog reda i da će se o tome planu samo raspravljati, a da će se usvojiti kasnije. Kako se doznaje, do promjene je došlo nakon što su se neke zemlje članice požalile da ih nitko nije oko toga konzultirao.

Najava EK-a da će plan predložiti u srijedu uslijedila je nakon što su neke članice poput Danske i Austrije najavile da će postupno popuštati mjere donesene radi suzbijanja pandemije. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene