Premijer danas nije htio pričati o kad će se, nakon otvaranja tržnica, popustiti i neke druge mjere, a istovremeno iz Svjetske zdravstvene organizacije stiže upozorenje državama da ne prenagljuju.


Nakon jučerašnje izjave o relaksaciji mjera premijer Andrej Plenković danas je puno oprezniji u izboru riječi.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji - 1 Slovenija bez novih pozitivnih slučajeva, preminula jedna oboljela osoba. Na snazi nova pravila za ulazak u zemlju Ulica, ilustracija Trgovine opet mogu raditi nedjeljom! U Hrvatskoj drugi dan zaredom nema novooboljelih, jedna osoba preminula

"Ja sam baš gledao jučer odjeke korištenja te riječi koje sam iskoristio ja, i čini mi se, ministar Božinović. Možda je pogrešna formulacija. Ja bih rekao da ćemo donijeti odluku, dakle u Vladi se sada gleda odluka koje će se odnositi na režim tržnica koji će biti nešto drukčiji nego što je sada sa ciljem omogućavanja našim poljoprivrednicima, OPG-ovima da prodaju svoje proizvode i ljudima da mogu kupiti hrvatsko, kupiti svježe i donijeti kući, dakle to je smisao", rekao je premijer, a nije htio reći koje bi mjere iduće mogle popustiti, nakon otvaranja tržnica.

"Neću opće o tome razgovarati u ovom trenutku, jer ukoliko bilo što kažem, to će se doživjeti kako je sve OK. Nije ovo utakmica koja traje kratko", dodao je Plenković.

I svjetska zdravstvena organizacija pozvala je na oprez s popuštanjem mjera za suzbijanje koronavirusa.

Nakon što je više zemalja objavilo planove za ukidanje karantene i ponovno otvaranje trgovina, restorana i hotela, iz Ženeve upozoravaju kako treba paziti da se ograničenja ne ukinu prerano. Usporedili su to s bolesnim čovjekom koji ne preleži bolest do kraja, pa ponovno završi u krevetu s komplikacijama.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr