Koronakarta, 23. prosinac 2021. godine - 1
Koronakarta, 23. prosinac 2021. godine - 1 Foto: ECDC

Objavljena je ažurirana koronakarta! Hrvatska je i dalje u tamnocrvenom. Većih promjena diljem Europe nema, osim što se stupanj rizika povećava iz crvene u tamnocrvenu.


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti ažurirao je kartu koja prikazuje četrnaestodnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika.

Koronakarta, 23. prosinac 2021. godine - 1 Koronakarta, 23. prosinac 2021. godine - 2 (Foto: ECDC)

Crvena boja označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

COVID bolnica Hara li Hrvatskom već omikron? U jednoj županiji naglo porastao udio novozaraženih

Platforma Cijepise.zdravlje.hr Vrhunac je kampanje cijepljenja, a platforma Cijepi se opet ima poteškoća: Nakon objave DNEVNIK.hr-a problem ekspresno riješen

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU-a oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Hrvatska je i dalje u tamnocrvenom!

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju