Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ECDC ažurirao podatke

Svaki tjedan Europa je sve crvenija: Objavljena nova koronakarta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je ažurirana koronakarta! Hrvatska je i dalje u tamnocrvenom. Većih promjena diljem Europe nema, osim što se stupanj rizika povećava iz crvene u tamnocrvenu.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti ažurirao je kartu koja prikazuje četrnaestodnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika.

Crvena boja označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija 3831 novi slučaj, 53 preminula Hara li Hrvatskom već omikron? U jednoj županiji naglo porastao udio novozaraženih

Pročitajte i ovo Platforma Cijepise.hr ISTRAŽILI SMO Vrhunac je kampanje cijepljenja, a platforma Cijepi se opet ima poteškoća: Nakon objave DNEVNIK.hr-a problem ekspresno riješen

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU-a oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Hrvatska je i dalje u tamnocrvenom!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene