COVID bolnica u Beogradu
COVID bolnica u Beogradu Foto: Afp

U Srbiji je u posljednja 24 sata testirano 21.569 osoba, a njih 7606 je pozitivno na koronavirus. Umrla je 51 osoba, a 243 pacijenta su na respiratoru.


Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Mirsad Đerlek kazao je da je cijela zemlja u opasnosti te da se zdravstveni sustav i država nadljudskim naporima trude da svakom pacijentu nađu mjesto za liječenje. Đerlek prognozira da će Srbija uskoro imati po 8000 zaraženih dnevno.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Treći val korone možda je već stigao: Jedna europska zemlja javlja o ekstremnom riziku, druga bilježi najveći pad broja stanovnika od Drugog svjetskog rata Vladimir Mićović - 1 Epidemiolog objasnio koliko često ćemo se morati cijepiti protiv koronavirusa: "Bit će vjerojatno sezonski način, slično gripi"

Jučer je u toj zemlji bilo 7579 zaraženih i 41 osoba je preminula.

"Krivulja još raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mjere. Mi smo cijelo vrijeme zagovarali pooštravanje mjera, i prije nego što su ove uvedene. Ali moram istaknuti da one svo vrijeme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj mjeri u kojoj su bile provođene", rekao je doktor Srđa Janković gostujući u emisiji 150 minuta, prenosi Blic.