Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadređeni nemoćni

Liječnica na Šolti ne želi cijepiti pacijente, kolege uvjerava da korona ne postoji: "To vam nije dobro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Ljiljana Krželj na otoku Šolti ne želi cijepiti stanovnike, a na njezin rad požalile su se i kolege. Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije poručuje da su njegove mogućnosti kažnjavanja - limitirane.

Mještani otoka Šolte, njih oko 1700, žale se na liječnicu dr. Ljiljanu Krželj koja im ne želi dati cjepivo, no ne žele joj se zamjeriti. "Neću vas cijepiti niti zapisati da ste voljni primiti cjepivo. To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak", neka su od opravdanja koja im govori Krželj.

"Što ću napraviti? Moram li prebaciti karton? Tko će me cijepiti?", pitaju se pacijenti dr. Krželj. Sve je potvrdio i dr. Davor Juričić, zaposlenik Hitne pomoći Split, Ispostava Šolta. Za 24 sata je rekao da je i sam imao u nekoliko navrata problema s liječnicom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo ministru Berošu Udruga hrvatskih pacijenata traži da se onkološke bolesnike cijepi najučinkovitijim cjepivom: "Treba li uopće nabavljati 60 posto učinkovito?"

Kako Juričić navodi, on i kolegica, dr. Senka Brajčić uskaču svaki put kad je potrebno, i izvan njihovih smjena i kad nije hitni slučaj, no ne mogu beskonačno tako.

Obavijestio nadređene

Navodi da mu je Krželj rekla da je koronavirus zapravo "politički virus" i da ne postoji. O tome je obavijestio nadređene. Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa upoznat je s problemima, no priznaje kako je gotovo nemoćan.

"Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Recimo, prije nekoliko mjeseci je bila inspekcija te smo je kaznili zbog dolaska na posao u 7.50 sati, dok je radno vrijeme u ordinaciji trebala započeti u 7 ujutro. No za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore", rekao je Rađa.

Pročitajte i ovo Učenici u školskim klupama Negdje sva tri modela Od ponedjeljka u učionicama niži i viši razredi osnovnih škola te maturanti, objavljeno u kojim su županijama izuzeci

Krželj o tome nije htjela razgovarati s novinarima. "Ne bih željela, svako vam dobro želim", kratko je odgovorila.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene