Zbog epidemije koronavirusa vrtići, škole i fakulteti neće raditi još najmanje mjesec dana, odnosno do 19. travnja.

Galerija


Vlada je krajem prošloga tjedna donijela odluku o obustavi nastave na na dva tjedna. No od ponoći su na snazi nove mjere koje zabranjuju rad svim djelatnostima koje nisu nužne na 30 dana, a u tom roku neće raditi ni vrtići ni škole.

Vezani članci Ulica, ilustracija Stižu izvješća lokalnih stožera: Do sada nema novih slučajeva. Kruzer s 1100 pomoraca čeka na uplovljavanje u dubrovačku luku Popuštanje mjera u Sloveniji - 2 Slovenija potvrdila jedan slučaj zaraze, u klupe se vratili i učenici završnih razreda osnovnih škola

"Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu nema krajnji rok do kada vrijedi. U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja", potvrdili su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

''Ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola dužni su organizirati rad ustanova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja tako da se nesmetano odvija nastava na daljinu'', rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. To znači da nastavnici više neće morati dolaziti u škole. I dalje treba osigurati prihvat djece u vrtićima i nižim razredima za roditelje koji rade.

''Ravnatelji osnovnih škola dužni su organizirati rad ustanova tako da se osigura prihvat djece koja pohađaju razrednu nastavu u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Ravnatelji ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja dužni su organizirati rad ustanova tako da se osigura prihvat djece u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece", stoji u odluci Vlade.