Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 29 korisnika

Žarište u Domu za starije u Zadru: "Smanjio nam se broj djelatnika, opterećenje ostalo na manjem broju radnika"

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 2
Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 1 Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 2 Dom za starije i nemoćne osobe Zadar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Umirovljenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar Umirovljenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar Foto: DNEVNIK.hr +0 Jelena Milin, socijalna radnica u Domu za starije Zadar Galerija 1/4 >>
Situacija s koronavirusom u Domu za starije i nemoćne u Zadru sve je ozbiljnija. U ovoj ustanovi preminulo je već 29 korisnika s COVID19 infekcijom. Trenutačno je, uz 49 korisnika, pozitivno i 13 djelatnika Doma. Zbog brojnih samoizolacija ponestaje i osoblja koje bi skrbilo o pozitivnim štićenicima zadarskog doma.

"Ovo je iznimna situacija oko koje ima jako puno posla i velikog je opsega.Smanjio nam se broj djelatnika tako da je opterećenje ostalo na manjem broju radnika. Sad je došla i odluka našeg ministarstva da se unutar sustava socijalne skrbi mogu mobilizirati radnici tako da stvarno iščekujemo pomoć i dobro će nam doći", rekla je Jelena Milin, socijalna radnica u Domu za starije Zadar.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Slika nije dostupna nevjerojatno Drama u Crikvenici: U bus pun umirovljenika htjeli ukrcati zaražene koronom, u sve se umiješala policija

No, 94-godišnji Šime uspio je pboijediti COVID-19, a maska na licu obavezan je rekvizit.

"Tata je ozdravio, prebolio je Covid i ide sad malo na oporavak doma kod rodbine za Božić i Novu godinu", kaže njegova kći Marica.

Ministar zdravstva Vili Beroš o situaciji u domovima za starije govori sljedeće:

"Kada je riječ o organizaciji rada domova za starije ne mogu vam reći da li jedan liječnik pokriva sve korisnike u domu za starije ili neki korisnici imaju svoje obiteljske liječnike pa su upućeni na njih."

Trenutno su u Hrvatskoj pozitivna 1953 korisnika i 588 zaposlenika domova za starije osobe. Od početka pandemije od COVID-19 bolesti preminula su 444 štićenika domova za starije osobe.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene