Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motivacija za cijepljenje

Dnevnik Nove TV doznaje: Najavljuju se nagrade i bonusi za one koji se cijepe. Capakova zamjenica otkrila i mogući scenarij za jesen

Aktualno Galerija Ivana Pavić Šimetin - 1 Ivana Pavić Šimetin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje, ilustracija Cijepljenje, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Jurišić Galerija 1/4 >>
U Zagrebu se u ponedjeljak moglo cijepiti bez najave. Doduše, gužvi i čekanja nije bilo. No, možda ih bude. Dnevnik Nove TV doznaje da se najavljuju nagrade i bonusi za one koji se cijepe.

Kako građane motivirati da se cijepe? Iz Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Dnevnik Nove TV doznaje što je u planu..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od delta varijante Zamjenica ravnatelja HZJZ-a o tome jesu li cijepljeni širitelji zaraze: ''Treba pustiti situaciju da se još malo razvija'' Slika nije dostupna opasnost za turizam Capakova zamjenica upozorava: "To je prvi znak za uzbunu, Hrvatska bi mogla postati crvena"

''Čak polako i davati nekakve posebne nagrade, bonuse za one koji se odluče za cijepljenje'', otkrila je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Kakve to posebne nagrade - još ne otkrivaju, iako je premijer jutros jasno rekao da, da se njega pitalo, ''ne bi uložio lipe u kampanju''.

A u ponedjeljak su se Zagrebu građani mogli cijepiti bez prethodnog naručivanja. U Bjelovar je stigao Cjepko – COVID autobus koji će građanima omogućiti cijepljenje na kućnom pragu, također bez naručivanja.

Ne procijepimo li većinu stanovništva i epidemiolozi najavljuju tešku jesen. ''Moralo bi biti 70 posto cijepljenih do jeseni barem prvom dozom. Ako se to ne dogodi, praktički sigurno imamo četvrti val s delta sojem. Ako ne bude dinamika cijepljenja dovoljno brza, moram reći da po procjenama Europskog centra za kontrolu bolesti četvrti je val moguć i prije jeseni'', otkriva Pavić Šimetin.

Delta soj u Dalmaciji

Dalmacija strahuje od novog delta soja, s obzirom na to da bi veća zaraza mogla značiti i prekid turističke sezone. No rijetko tko o tome želi govoriti naglas.

Delta soj, kazao mi je zadarski epidemiolog, najvjerojatnije je stigao u Zadar. Dosad je najviše slučajeva zabilježeno u Šibensko-kninskoj županiji, taj soj prisutan je i u Splitsko-dalmatinskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a jedan slučaj zabilježen je i u Zagrebu.

Epidemiolozi, pak, poručuju da svi oni koji su cijepljeni, posebice s dvije doze, ne bi trebali strahovati od zaraze, posebno ne u onom najgorem obliku.

Jedini izlaz u borbi protiv novog indijskog delta soja jest cijepljenje. Ne dišemo dobro kao nacija po tom pitanju, a Dalmacija debelo kaska s oko 30 posto procijepljenosti'', izvijestila je iz Zadra reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene