Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacila kritike

Blaženka Divjak: "Škole neće biti čuvaonice, u razredima će se odvijati nastava"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak odbacila je kritike kako će škole koje od ponedjeljka počinju s nastavom zapravo biti "čuvaonice" za onu djecu čiji se roditelji ne mogu drugačije organizirati.

"Proučite što je Ministarstvo obrazovanja objavilo. To nije čuvanje djece, to je podučavanje. U školama će se održavati nastava. Dali smo jasnu uputu koja djeca mogu ići u školu, vodeći se prvenstveno njihovim zdravstvenim stanjem", rekla je Divjak.

Pročitajte i ovo Blaženka Divjak i Martina Bolšec Oblak - 4 upisi online Ministrica Divjak objasnila tko u ponedjeljak mora u školu. Čačiću ne zna odgovoriti: "Da se radi o sedmogodišnjaku, znala bih" Stipe Pavičić, otac učenice OŠ Bukovac U ponedjeljak u učionicama Roditelji u Zagrebu u strahu zbog povratka djece u školu: "Jučer je tu bio potres. Zidovi škole doslovce su škripali..."

Sindikat hrvatskih učitelja jučer je zatražio odgodu otvaranja škola do ispunjenja svih nužnih preduvjeta i pritom pozvao nadležne na žurno postupanje, s obzirom na to da je do otvaranja škola ostalo još samo nekoliko dana, a ključni problemi nisu ni približno riješeni.

SHU u pismu poziva premijera Andreja Plenkovića, ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak i ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka da još jednom preispitaju odluku o otvaranju škola 11. svibnja, odnosno odgode njezinu provedbu do ispunjenja svih nužnih preduvjeta, poručujući da je sve osim ljudskih života nadoknadivo.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja nepromišljenim i neodgovornim postupanjem učinilo je odgojno-obrazovne ustanove nedostupnima velikom broju učenika i pretvorilo škole u čuvališta djece sukladno ekonomskom i obiteljskom statusu roditelja. Roditelji iz čitave Hrvatske potpisuju izjave u kojima se navodi da šalju djecu u škole na vlastitu odgovornost. Ministarstvo nije bilo sposobno niti poslati jedinstvene obrasce pa se roditelji u velikom broju javljaju nezadovoljni načinom odabira učenika koji se mogu vratiti u školske klupe", tvrdi SHU. (Hina/D.I.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene