Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razrađuju se scenariji

Divjak o mjerama u školama zbog koronavirusa, ima i važnu poruku za roditelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska razrađuje različite scenarije mjera u obrazovanju s obzirom na razvoj epidemije koronovirusa, a u četvrtak će se održati ministarska konferencija EU-a od koje se očekuju zajednički zaključci za sve zemlje članice, izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak u Zagrebu.

Ministarstvo koordinira SRCE, Carnet i sve nadležne agencije, te će u suradnji sa Stožerom civilne zaštite dati informacije kada to bude potrebno, rekla je ministrica Blaženka Divjak i odbacila pitanje o mogućoj prijetnji bolesti iz Italije, koja je u "posebnom položaju".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otkrila kad će podnijeti ostavku Divjak se žestoko obrušila na Zagreb: ''Da se pitalo njih, računali bismo na grah''. Pogledajte kako je odgovorila hoće li se učlaniti u HDZ Blaženka Divjak o štrajku u školama (Foto: Dnevnik.hr) sutra upute Ministrica Divjak odgovorila bi li ona poslala svoje dijete u školu: ''Bih, ako su ispunjeni ovi uvjeti''

Sve što isplaniramo šaljemo svim ravnateljima, a prvenstveno su to upute za održavanje higijene, za okupljanja i putovanja te razna objašnjenja i odgovori na pitanja, dodala je.

Istaknula je da će se određeni zaključci znati nakon događa koji slijede, a to je UNESCO-ova konferencija za obrazovanje koja će se održati sutra, na kojoj će biti riječi o tome kako koronavirus i izvanredna situacija povezana s njim utječu na obrazovanje.

Ministrica Divjak sazvala ja za četvrtak posebnu konferenciju ministara svih 27 država članica, na kojoj se očekuje odgovor EU-a na ta pitanja.

Posebno je važno vidjeti koje su to prakse u različitim državama te očekujemo zaključke koji će biti univerzalni za sve države članice, kazala je Divjak i dodala da je Hrvatska pripravna koordinirati sve aktivnosti te da to je razlog zbog kojeg je sazvana konferencija.

Ravnatelji moraju održavati mjere higijene i voditi računa o potrepštinama za higijenu, za što Ministarstvo daje novčana sredstva. "Ja sam sigurna da sredstava ima, ali treba voditi računa o tome da se sve to nabavlja i da se školama pravovremeno dostavljaju sredstva", rekla je ministrica i pozvala roditelje da upozore učenike kako se treba ponašati, odnosno da se u školi ne uništava "sve ono što treba za higijenu". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene