Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U javnoj izjavi

Raskol u Znanstvenom savjetu: Dio članova će se ograditi od izjava Gordana Lauca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero članova Znanstvenog savjeta objavit će u petak izjavu u kojoj će se javno ograditi izjava od znanstvenika Gordana Lauca.

Političari pozivaju na cijepljenje, no u Hrvatskoj rastu samo brojevi novozaraženih, a ne cijepljenih.

Ne pomaže ni raskol u Znanstvenom savjetu. Dio članova, njih petero, u petak će objaviti pismo u kojem će se i javno ograditi od izjava Gordana Lauca, doznaje N1.

Izjava kojom je Lauc podigao prašinu odnosi se na cjepivo protiv koronavirusa. Nakon sastanka Znanstvenog savjeta ustvrdio je da cijeli Savjet misli kako cjepivo loše štiti od zaraze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslije pojasnio izjavu Lauc opet podigao prašinu: Tvrdi da cijeli Znanstveni savjet misli da cjepivo loše štiti od zaraze, Vlada ga ubrzo demantirala

Pročitajte i ovo Vili Beroš Nakon sjednice Vlade Beroš otkrio u kojim je županijama najviše novozaraženih, uputio i poruku Laucu

"To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing'', rekao je.

I sam Lauc kasnije je komentirao svoju izjavu rekavši da bolest i zaraza nisu isto.

''Cjepiva nisu slaba zaštita od bolesti, nego od zaraze. Slabo su učinkovita u sprečavanju širenja zaraze. To je jučer na Znanstvenom savjetu nekoliko kolega iznijelo kao znanstvenu činjenicu. Istraživanja su pokazala da nakon pet do šest mjeseci pada zaštita od zaraze", kazao je Gordan Lauc.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene