Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Najmanje 45 putnika kruzera u Italiji moralo se u ponedjeljak iskrcati s broda u luci u Genovi jer su pozitivni na koronavirus, objavila je tvrtka MSC.


Po talijanskim medijima, testovi provedeni na brodu "Grandiosa" tvrtke MSC, koji je stigao u ponedjeljak ujutro u Genovu iz Marseillea, pokazali su da je oko 150 ljudi pozitivno.

MSC je to zanijekao, potvrdivši da se u Genovi iskrcalo samo 45 zaraženih i da su bili "većinom asimptomatski".

Ali tvrtka je poslije priznala da na brodu ima još pozitivnih putnika, ne preciziravši njihov broj. Oni će se iskrcati kada brod idući put stane.

Koronavirus, ilustracija Italija uvodi propusnice za cijepljene u prijevozu, hotelima, terasama...

"U skladu s protokolom, pozitivni putnici i njima bliske osobe odmah su bili izolirani u kabinama s balkonom i dobili su medicinsku skrb. Iskrcali su se danas u Genovi kako bi se sigurno vratili kući" na trošak tvrtke, objavio je MSC u vezi 45 putnika koji su se iskrcali u Genovi.

Italija, koronavirus Talijanski stručnjaci žele blaža pravila o karanteni: "U ovoj fazi i s ovim širenjem omikrona moramo razmotriti promjene u načinu na koji interveniramo"

Lučke vlasti nisu precizirale broj putnika koji su se iskrcali, ali su potvrdile da su talijanski državljani vraćeni kući u organizaciji civilne zaštite, a stranci prebačeni u medicinske ustanove.

Krstarenje nije prekinuto i brod će nastaviti put prema idućoj postaji, Civitavecchiji, luci u blizini Rima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju