Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u stalnom kontaktu

Kakva je suradnja Hrvatske i Srbije u potrazi? "Jako dobra. Nadležna tijela Srbije ulažu velike napore"

Kakva je suradnja Hrvatske i Srbije u potrazi za nestalim mladićem istražio je reporter Dino Goleš koji se u Dnevnik Nove TV javio uživo iz Ureda ravnatelja za konzularne poslove ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dvije države u stalnom su kontaktu i surađuju s istim ciljem - kako bi mladića što prije pronašli. Više o svemu Goleš je razgovarao s ravnateljem Uprave Vinkom Ljubičićem.

Pročitajte i ovo Danka Ilić nova saznanja Oglasio se otac malene Danke povodom najnovijeg obrata u potrazi Igor Jurić - 2 Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić za Dnevnik Nove TV: "Postoji osnovana sumnja da je dijete izvan zemlje. Ovo je nada i slamka spasa"

Kako bi do sad ocijenili suradnju dviju država u potrazi, pitao je Goleš.

"Ocijenio bih je jako doborom. Nadležna tijela Srbije ulažu velike napore, nažalost potraga je još bez rezultata", kazao je ravnatelj koji kaže da za sad ne postoji potreba da Hrvatska šalje ljude i resurse u Srbiju.

"Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu od prijave nestanka. Ovo su uobičajeni poslovi koje provode nadležna tijela. Ne postoji potreba da bi se Hrvatska uključivala", rekao je.

Pojavile su se i snimke nadzornih kamera, a otac je potvrdio autentičnost, no Ljubičić kaže kako još nema službene potvrde da se radi o nestalom mladiću, a to može potvrditi samo MUP Srbije.

Ravnatelj je kazao i kako se relativno često traga za hrvatskim državljanima u stranim zemljama.

"Puno ljudi putuje po svijetu i ima raznih slučajeva. Imali smo nedavno veliku potragu u Španjolskoj, nije ovo prvi slučaj", zaključio je Ljubičić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene