Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolest koja ugrožava društvo

U rujnu ukinuli sve mjere, a sad ih ipak vraćaju: Broj zaraženih ponovno raste

Bolnica - 2
Bolnica - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Epidemiološki odbor danskog parlamenta odobrio je u utorak navečer vladine planove o ponovnom uvođenju restrikcija zbog pandemije koronavirusa.

Prema riječima ministra zdravstva Magnusa Heunickea, velika većina složila se s time da se COVID-19 ponovno definira kao bolest koja ugrožava društvo.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Prosvjedi u Kini - 3 Val nezadovoljstva Nesvakidašnji prizori: Tisuće prosvjedovale protiv mjera za suzbijanje korone, poruke otišle korak dalje

Odluka će inicijalno vrijediti mjesec dana. To vladi daje ovlasti da usvoji mjere ograničenja širenja koronavirusa, a da za njih ne treba tražiti dodatno odobrenje parlamenta.

Dovoljno je da se odbor složi s predloženim mjerama. Ministar za gospodarske poslove Simon Kollerup objavio je u priopćenju da će od petka nadalje ponovno trebati pokazati COVID-19 propusnice za ulazak u restoran ili klub.

Propusnice svjedoče o tome da je osoba cijepljena, da je preboljela COVID ili ima negativan test. Morat će ih pokazivati odrasli i djeca stariji od 15 godina.

Propusnice će se tražiti i za događaje s velikim brojem sudionika. To se odnosi na koncerte, konferencije, sajmove i zabavne parkove. Propusnice će morati pokazati i posjetitelji bolnica.

Prethodno je 10. rujna Danska ukinula posljednje restrikcije koje su uvedene u zemlji tijekom pandemije, navodeći da je pandemija pod kontrolom.

Sredinom listopada brojke zaraženih opet su počele rasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene