Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu zaustavili cijepljenje

Crna Gora ispituje smrt 80-godišnjaka i cijepljenje AstraZenecom: Zasad nema dokaza o poveznosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski Institut za javno zdravlje priopćio je u nedjelju navečer da za sada nema dokaza o povezanosti cjepiva AstraZeneca sa smrću 80-godišnjeg pacijenta koji je preminuo nakon što je u subotu primio to cjepivo.

Zdravstvene vlasti neće zaustaviti akciju cijepljenja stanovništva dok se, kako su priopćili, ne dokaže jasna veza između cjepiva i smrti 80-godišnjaka koji je imao i druge kronične bolesti.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi"

"Komisija za analizu neželjenih događaja, nakon cijepljenja Instituta za javno zdravlje, ispituje mogućnost povezanosti smrtnog ishoda pacijenta starog 80 godina s brojnim zdravstvenim rizicima i pridruženim bolestima koji su mogli rezultirati naglom i iznenadnom smrću, s jučerašnjim cijepljenjem AstraZenecom", navode u priopćenju.

Osim toga, u priopćenju su istaknuli da su zdravstvene vlasti Crne Gore zatražile su ekshumaciju i obdukciju preminulog pacijenta radi konačnog utvrđivanja neposrednog uzroka smrti.

Kako je priopćeno, smatraju da se imunizacija treba nastaviti imajući u vidu sve trenutno dostupne podatke, kao i činjenicu da bi obustavljanje programa nosio potencijalno veći rizik po zdravlje necijepljenih uslijed mogućeg obolijevanja od koronavirusa.

Podsjetili su da je Europska agencija za lijekove 18. ožujka objavila da je AstraZeneca sigurna i učinkovita, a da je sredinom prošlog mjeseca Svjetska zdravstvena organizacija objavila da do tog dana nije bilo dokaza da su zdravstveni incidenti prouzrokovani cjepivom AstraZenece.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene