Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompanija diže cijenu?

Stručnjak koji je razvio cjepivo AstraZenece otkrio frustraciju kompanije: "Proizvode najviše, ne gomilaju zaradu. Dosta je!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog učestalih napada Europske unije na kompaniju AstraZeneca sada je upitna odluka kompanije da ne gomila zaradu od cjepiva protiv koronavirusa, otkrio je vodeći stručnjak u timu koji je kreirao cjepivo.

Profesor Sveučilišta Oxford sir John Bell upozorio je kako konstantni napadi i neutemeljene kritike na sigurnost i učinkovitost cjepiva ruše moral kompanije. Kao jedan od kreatora cjepiva, naglasio je kako AstraZeneca nikad nije dobila priznanje i pohvalu za svoju odluku da ne zaradi na cjepivu, a sve češći napadi iz Europe takvu politiku mogli bi staviti pod upitnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrile talijanske vlasti Novi skandal AstraZenece: U Italiji sakrili 29 milijuna doza cjepiva namijenjenih Velikoj Britaniji? Slika nije dostupna Zasad bez ocjene Čekaju se nalazi obdukcije i drugih analiza u slučaju smrti 33-godišnjaka koji je cijepljen AstraZenecom

"AstraZeneca bi u nekom trenutku jednostavno mogla reći "vi se šalite, dosta je - počet ćemo uredno naplaćivati punu proizvodnu cijenu cjepiva jer nam nitko ne daje priznanje za ono što radimo", kazao je Bell u razgovoru za britanski Telegraph.

"Cijena naših dionica je pala, nije porasla. Proizvodimo više cjepiva od bilo koga drugoga. Ovo je cjepivo sigurno i učinkovito, ali se čini da za to nikoga nije briga", ustvrdio je Bell.

Kazao je kako frustracija i nezadovoljstvo rastu i unutar same kompanije, koja gubi profit od cjepiva za razliku od konkurencije, Pfizera i BioNTecha.

"Nemam ništa protiv da ljudi zarade, ali za to postoji vrijeme i mjesto. Cijela industrija govori "gledajte nas, super smo, spašavamo svijet. Pa, da. Ali istovremeno gomilate ogromnu zaradu", podvukao je oksfordski stručnjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene