Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio obje doze

Cijepio se pa dobio koronu, potpredsjednik Vlade Milošević ispričao svoje iskustvo: "Vrtio sam filmove, preispitivao gdje sam sve bio"

Aktualno Galerija Boris Milošević Boris Milošević Foto: DNEVNIK.hr Boris Milošević, Jadranka Matković i Šefika Sivka Boris Milošević, Jadranka Matković i Šefika Sivka Foto: DNEVNIK.hr Jadranka Matković Jadranka Matković Foto: DNEVNIK.hr +0 Šefika Sivka Galerija 1/4 >>
Da su prednosti cijepljenja puno veće od mogućih nuspojava, dokazuje sljedeća priča. Svi su u posljednje vrijeme čuli da se netko cijepio i dobio COVID. Najsvježiji primjer je onaj potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji je o svom iskustvu progovorio za Dnevnik Nove TV.

Ekipa Dnevnika Nove TV razgovarala je s njim i s dvije umirovljenice koje su imale istu sudbinu. Na svu sreću svi oni imali su blaže ili nikakve simptome. No, što bi bilo da se nisu cijepili?

Pročitajte i ovo Cijepljenje u Hrvatskoj - 1 Uzima maha Liječnici upozoravaju na zabrinjavajući trend u svijetu, koji bi mogao vratiti neke zarazne bolesti. Kakva je situacija u Hrvatskoj? Slika nije dostupna Preminulo 10 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Troje ljudi s istim pričama. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević i Jadranka i Šefika - korisnice doma za starije. Svi su primili dvije doze Pfizerova cjepiva i zarazili se.

Potpredsjednik Vlade pozitivan test na koronavirus dobio je prije tjedan dana.

"Iznenađenje, nevjerica... Išao sam se testirati jer sam imao povišenu temperaturu. Razmišljao sam da je vjerojatno neka viroza u pitanju", kazao je Milošević.

Nažalost, nije bila viroza. Nasreću - virus ga je, tako reći, samo okrznuo.

Imao blage simptome

"Imao sam blage simptome cijelu bolest. Povišenu temperaturu samo prvi dan, osjećaj umora, kao da imam prehladu. Nakon dva dana sam izgubio osjet mirisa koji mi se danas vraća", rekao je Milošević.

"Preispitivao sam se ovih dana, gledao koje sve simptome imam i razmišljao da bi ti simptomi mogli biti i teži, da bi mogao imati respiratorne probleme, možda završiti u bolnici da se nisam cijepio i bio sam zahvalan na tome. Ostaje mi samo misterija kako sam se zarazio?", dodao je.

"Evo vrtio sam filmove, preispitivao dane gdje sam sve bio. Uglavnom, nosio sam masku, pridržavao se mjera", navodi Milošević. Ima 46 godina. U izolaciji je još do ponedjeljka. Nitko od njegovih ukućana nema simptome.

Curio joj je nos, pojavila se temperatura

87-godišnja Šefika dosta je starija od Miloševića. Drugu dozu cjepiva primila je u ožujku. Nedugo nakon toga se zarazila.

"Dakle stvarno mi je bilo ono da me je skoro šlagiralo. Jer sam se cijepila i bila u samoizolaciji i na kraju dobiješ koronu", navodi Šefika.

Curio joj je nos, pojavila se temperatura, ali sve je, kaže, prošlo za dan-dva.

"Da se nisam cijepila, pitanje je kako bi to bilo jer ja imam dosta svojih osobnih bolesti koje nisu baš ugodne. To uopće nije bilo prisutno ni izraženo u toj bolesti da je bilo neugodno i tako, tako da mislim da sam dobro prošla", dodaje Šefika.

"Ganjali su me da idem u sobu"

Isto misli i glumica Jadranka Matković. Ima 70 godina.

"Pa ništa, kad sam vidjela da mi ništa nije, da nema temperature. Jedino su me ganjali stalno da idem u sobu jer sam zaražena, što je meni pakao ovdje ja već iskačem iz vlastite kože", opisuje Jadranka.

No, sada je sve malo lakše. S obzirom na to da su cijepljeni korisnici domova mogu i u šetnju ili na kavu... U tom domu cijepilo se 95 posto korisnika. Petnaestak ih je nakon cijepljenja zaraženo. Nitko nije završio u bolnici - kažu iz doma.

"Priče su raznolike, kuloarske - cjepivo djeluje ovako, izaziva to, izaziva to... Pa cijepe se najveći doktori, političari pa ovo je preventiva kakva je da je", smatra Jadranka.

Preventiva nije stopostotona, ali štiti od težih oblika bolesti i smrti. I ključan je instrument u borbi protiv pandemije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene