Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon slučaja Borisa Miloševića

Cijepili se, a poslije ipak dobili koronu! Istražili smo koliko je takvih slučaja u Hrvatskoj i kakva im je klinička slika

Aktualno Galerija Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 4 Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 3 Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 2 Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Boris Milošević unatoč cjepivu zaražen koronavirusom - 1 Galerija 1/4 >>
Potpredsjednik Vlade jučer je doznao da je pozitivan na koronavirus, iako je primio obje doze cjepiva, drugu 4. veljače. Nije jedini takav slučaj u Hrvatskoj.

"Hvala svima koji mi se javljaju i pitaju kako sam. Danas sam dobro, bolje nego jučer. Više nemam temperaturu, samo još osjećam blagi umor. Cjepivo me štiti od jačih simptoma i nadam se da će tako i ostati", oglasio se u nedjelju Boris Milošević na Facebooku. 

U subotu ujutro imao je blažu temperaturu i druge simptome te se odlučio testirati. Stigao je pozitivan nalaz.
Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

"Ostat će u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa'', poručili su u subotu iz Vlade i podsjetili kako nijedno cjepivo nije 100 posto učinkovito.

''To ne umanjuje povjerenje i važnost cijepljenja kao ključnog alata u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da sva odobrena cjepiva temeljem mišljenja EMA-e i struke djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda'', naglasili su.

A 48 sati prije pojave prvih simptoma, Milošević je bio je s premijerom i ministrima u Jasenovcu. U početku bez maske. Obišli su i romsko groblje Uštica. Poslije je bio na sjednici Vlade. U petak - na stožeru na Banovini. Njegov vozač, doznajemo, je u samoizolaciji. A cijepljeni kontakti ne moraju ostati kod kuće.

Milošević se cijepio Pfizerom, koji ima učinkovitost od 95 posto. Epidemiolozi pojašnjavaju - nijedno cjepivo ne štiti 100 posto.

"Imamo 58 prijava za neuspjeh cijepljenja do sada. Što je u biti strašno mali broj na tih 600, 700 tisuća cijepljenih", pojašnjava epidemiolog Bernard Kaić.

Od 58 osoba, koje su se na kraju i zarazile, 57 je cijepljeno Pfizerom. Jedna Modernom. Stručnjaci pojašnjavaju da je takav omjer, jer je dosad najviše građana dobilo upravo te dvije doze cjepiva. Simptomi - uglavnom lakši.

"Bilo je par ljudi koji su hospitalizirani nakon što su oboljeli i nakon što su cijepljeni. Osobno znam za jednu osobu koja je radno aktivne dobi, a ostalih par za koje znam su korisnici doma za starije osobe", pojašnjava Kaić.

Potpredsjednik Milošević, bez obzira na svoj peh - građane poziva da se cijepe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene