Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi otkazi zbog potvrda

Radnici u Dugom Selu ostali bez posla jer se nisu htjeli testirati: Dnevnik Nove TV doznaje da bi otpuštanja moglo biti i u KBC-u Zagreb

Zbog COVID potvrda, odnosno odbijanja testiranja, četvero radnika jednog centra za rehabilitaciju u Dugom Selu dobilo je otkaze.

Kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus, logoped, psiholog, defektolog i jedna osoba iz tehničke službe centra za rehabilitaciju dobili su otkaze jer nemaju COVID potvrde, a odbijali su testiranje na koronavirus po dolasku na posao.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija Davali mito Saga s lažnim covid potvrdama se nastavlja: USKOK optužio već 15. skupinu

''S njima su obavljeni razgovori, pokušalo se utjecati na njihovu odluku, no oni su i dalje odbijali cijepljenje, odnosno testiranje. Nakon toga dobili su upozorenje, a zatim se sastalo Radničko vijeće i danas su dobili otkaz.

Sve je to trajalo od 4. listopada, otkad su COVID potvrde postale obvezne u sustavu zdravstva i socijalne skrbi. Oni su dolazili na posao, ali nisu mogli ući u ustanovu zbog toga što se nisu htjeli testirati.

Iz sindikata kažu da će biti zanimljivo vidjeti što će reći Ustavni sud, a od Ustavnog suda doznajemo da bi se ishod trebao znati za najkasnije mjesec dana.

I u KBC-u Zagreb slična je situacija. Za nekoliko djelatnika također se traži suglasnost Radničkog vijeća da im se da izvanredni otkaz jer ti radnici niti ne dolaze na posao jer odbijaju korištenje COVID potvrda'', izvijestila je reporterka Valentina Baus.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene