Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suspendira program

Češki predsjednik vraćen u bolnicu samo nekoliko sati nakon što je otpušten: Pozitivan je na COVID

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Miloš Zeman vraćen je u četvrtak u bolnicu, nakon što je bio pozitivan na COVID-19, objavio je njegov ured samo nekoliko sati poslije puštanja iz bolnice u kojoj je bio šest tjedana zbog nepoznate bolesti.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Podaci stožera Blagi porast novozaraženih koronavirusom: Preminulo devetero ljudi, poznato koliko ih je u samoizolaciji

Zeman (77) pušten je u četvrtak ujutro na kućnu njegu, ali ga je vozilo hitne pomoći navečer vratilo u vojnu bolnicu, nakon što je bio pozitivan COVID-19 u predsjedničkom odmaralištu u Lanyju, zapadno od Praga.

Zeman zbog toga neće moći imenovati premijerom vođu koalicije desnog centa Petra Fialu, što se trebalo dogoditi u petak.

"Predsjednikov program bit će suspendiran zbog liječenja protiv COVIDA-19", priopćio je njegov ured.

Zeman je primio tri doze cjepiva, a lokalni mediji pozivaju se na anonimne izvore koji tvrde da nema simptome.

Zeman je hospitaliziran 10. listopada zbog komplikacija kronične bolesti. Njegov ured nikada nije objavio o čemu je riječ, ali liječnici kažu da se radi o problemima s jetrom.

Zeman je hospitaliziran dan nakon parlamentarnih izbora na kojima je njegov saveznik premijer Andrej Babiš izgubio od desne koalicije, čime je oslabio Zemanov utjecaj na parlament.

Do kraja drugog i posljednjeg Zemanovog predsjedničkog mandata ostalo je 15 mjeseci.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene