Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rekordni skok

Češka prvi put zabilježila više od 1000 dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porast broja zaraženih u Češkoj među najbržima je u Europi, ali broj smrtnih slučajeva i dalje je niži nego u mnogim drugim europskim zemljama. Do srijede je zabilježen 441 smrtni slučaj od ukupno 29.877 slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Češka je u srijedu zabilježila 1164 nova slučaja koronavirusa, što je rekordni dnevni skok broja zaraženih u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvan kontrole Epidemija toliko eskalirala da se građanima ispričao i sam premijer: "Žao mi je što će mjere toliko utjecati na vaše živote. Ovo nisam mogao zamisliti" Slika nije dostupna borba s koronom Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu

Dosad je u rujnu dnevni broj slučajeva bio viši od 500, što je već dosta više od dnevnog vrhunca u ožujku, kada je zabilježeno 377 slučajeva.

Češke vlasti, koje su brzo djelovale i uvele karantenu u ožujku kako bi zaustavile širenje virusa, sada karantenu žele izbjeći nakon što je gospodarstvo palo za 11 posto u razdoblju od travnja do lipnja na godišnjoj razini.

Porast broja zaraženih u Češkoj među najbržima je u Europi, a stopa zaraze u posljednja dva tjedna brža je bila samo u Španjolskoj, Francuskoj, Malti, Rumunjskoj i Hrvatskoj, navodi Reuters pozivajući se na podatke Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Međutim, broj mrtvih u Češkoj Republici ostao je niži nego u mnogim drugim europskim zemljama. Do srijede je zabilježen 441 smrtni slučaj od ukupno 29.877 slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Prošli tjedan porastao je broj hospitalizacija, ali on je i dalje upola manji od razina viđenih ranije tijekom pandemije.

Vlada navodi da su mnogi novi slučajevi asimptomatski i među mlađom populacijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene