Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drastične mjere

Uzbuna u Češkoj: Rekordan broj novooboljelih u jednom danu, najavili proglašenje izvanrednog stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka je prijavila 3493 novozaražene osobe u četvrtak, što je najviša dnevna brojka od globalne pandemije koja je tu zemlju pogodila u ožujku, pokazuju podaci koje je u petak objavilo ministarstvo zdravstva.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je na 74.255 u zemlji od 10,7 milijuna ljudi. U Češkoj je 678 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvan kontrole Epidemija toliko eskalirala da se građanima ispričao i sam premijer: "Žao mi je što će mjere toliko utjecati na vaše živote. Ovo nisam mogao zamisliti" Slika nije dostupna Virus se rapidno širi Češka zbog velikog rasta broja zaraženih zatvara kazališta i kina, nije isključena ni karantena. U Ukrajini u jednom danu umrlo više od 100 osoba

Češka vlada najavila je da će u ponedjeljak proglasiti izvanredno stanje u zemlji zbog naglog širenja zaraze.

Ministar zdravstva Roman Prymnula rekao je da će vlada proglasiti izvanredno stanje na 30 dana te će u minimalno prva dva tjedna ograničiti okupljanja na 20 ljudi na otvorenom, odnosno 10 u zatvorenom.

Zabranit će se publika na sportskim događanjima, zatvorit će se srednje škole i pozvati studente medicine da pomognu zdravstvenim djelatnicima u bolnici.

Prymula je ranije u rujnu rekao kako očekuje da bi se trenutačni val mogao smanjiti na prihvatljive brojke za otprilike dva mjeseca, ali bit će fluktuacija do sredine iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene