Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman pomoći Putinu

Čelnik azijske države nudi se za eksperiment: "Kada dođe rusko cjepivo, javno ću si ga sam ubrizgati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Svjetska zdravstvena organizacija kritizirala cjepivo jer nije prošlo zadnju i najbitniju fazu ispitivanja prije registracije, predsjednik Filipina uvjeren je da je dobro i spreman ga je primiti.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte objavio je kako će dobrovoljno primiti cjepivo protiv koronavirusa koje je danas potvrdio ruski predsjednik Vladimir Putin na sjednici vlade. Iako je cjepivo kritizirala gotovo cijela znanstvena svjetska javnost, Duterte kaže kako će si ga sam javno ubrizgati.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin na vojnom mimohodu - 1 unatoč koronavirusu U Moskvi održana vojna parada. Putin: "Teško je zamisliti što bi se dogodilo svijetu da Crvena armija nije stala u njegovu obranu"

"Kad cjepivo stigne, ja ću si ga ubrizgati javno. Meni je sasvim u redu eksperiment nada mnom. Ako bude funkcioniralo na meni, funkcionirat će na svima", izjavio je Duterte, prenosi Reuters.

Stručnjaci su kritizirali rusko cjepivo upozorivši na to da nije prošlo treću i najdugotrajniju fazu ispitivanja, a to je primjena na većem broju ljudi. Ta je faza inače neophodna prije masovne primjene cjepiva kako bi se utvrdile eventualne rijetke nuspojave koje može izazvati.

Iz ureda filipinskog predsjednika poručili su kako su Rusiji spremni pružiti suradnju i pomoć u vezi s ispitivanjem i proizvodnjom cjepiva.

"Predsjedniku Putinu reći ću da vjerujem u ruske studije u borbi protiv COVID-19 i vjerujem da je cjepivo koje ima dobro za čovječanstvo. Cjepivo će biti spremno do prosinca i tada će Filipinci biti slobodni od koronavirusa i moći će mirno uživati u Božiću", rekao je Duterte.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u utorak kako je u Rusiji upravo registrirano prvo cjepivo protiv koronavirusa. Dodao je kako zna da je "veoma učinkovito i stvara stabilan imunitet" te rekao i da ga je primila jedna od njegovih kćeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene