Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontakt ministra zdravstva

Nakon žestokih kritika javnosti: Britanski premijer i ministar financija ipak ne sudjeluju u pilot projektu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Boris Johnson i ministar financija Rishi Sunak bit će u samoizolaciji u skladu s nacionalnim smjernicama te neće sudjelovati u pilot-projektu koji bi im omogućio da nastave raditi iz ureda, kao što je ranije bilo javljeno.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je u subotu da se testirao i da je pozitivan na koronavirus.

 

Vlada je u nedjelju ujutro objavila da su Johnson i Sunak bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom i da će umjesto 10-dnevne samoizolacije sudjelovati u pilot-programu kako bi mogli nastaviti raditi iz ureda.

Nedugo nakon toga ta je odluka opovrgnuta nakon brojnih kritika birača, političkih protivnika i vodećih poduzetnika.

Johnson će tijekom izolacije biti u rezidenciji Chequers i ''neće sudjelovati u pilot-projektu, a sastanke s ministrima održavat će na daljinu'', priopćio je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Hrvatskoj je zabilježeno 107 novih slučajeva koronavirusa, dvije dalmatinske županije imaju visok udio zaraženih. Preminule dvije osobe

Sunak je putem Twittera komentirao odluku koja je uslijedila dan nakon što je britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao da je pozitivan na koronavirus.

''Iako je pilot-projekt prilično restriktivan i dopušta obavljanje samo ključnih poslova vlade, osjećaj da pravila nisu jednaka za sve, jest pogrešan'', objavio je.

''Zato ću se izolirati na propisan način i neću sudjelovati u pilot-projektu'', dodao je Sunak.

Velika Britanija posljednjih tjedana suočava se s porastom broja zaraženih koronavirusom a u subotu je imala 54.000 novozaraženih.

U toj je zemlji dosad umrlo 128.600 ljudi koji su bili pozitivni.

Unatoč tim brojevima, Boris Johnson najavio je za ponedjeljak ukidanje gotovo svih mjera, uključivo i nošenje maski i fizičku distancu, stavljajući naglasak na "individualnu odgovornost" pojedinaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene