Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi u svijetu po smrtnosti

Planiraju novu mjeru: Cijepljeni više neće morati nositi maske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro najavio je u četvrtak da ministar zdravstva priprema mjeru koja će cijepljenim osobama omogućiti da više ne moraju nositi maske za lice.

Bolsonaro je, govoreći na jednom turističkom događanju, ocijenio i da karantene trebaju biti samo za zaražene ljude, a i inače se protivio blokadama i socijalnom udaljavanju, unatoč tome što je Brazil druga zemlja u svijetu po smrtnosti u pandemiji koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordan broj novozaraženih Predsjednik slavi prosvjede protiv distance, a u zemlji dnevno umire gotovo 3000 ljudi: "Sretan sam, želimo slobodu" Slika nije dostupna Prijavljeni slučajevi u Brazilu Skandal nad skandalima: Starije i ugrožene "cijepili" praznim špricama, pokrenuta hitna istraga

Oko turizma u Brazilu, Bolsonaro je kazao da je pandemija dovela turistički sektor na 'intenzivnu njegu', ali da se sada oporavlja.

Po podacima brazilskog Ministarstva zdravstva, u protekla 24 sata u toj je zemlji zabilježeno 88.092 novih slučajeva 'novog' koronavirusa i 2504 smrtnih slučajeva od covida.

Time se ukupan broj zaraženih u toj južnoameričkoj zemlji povećao na više od 17,2 milijuna, dok je službeni broj smrtnih slučajeva porastao na nešto više od 482 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene