Testiranje, ilustracija
Testiranje, ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Predstavnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara Brankica Grgurić u srijedu je poručila kako će covid potvrde stvoriti samo dodatne probleme u sustavu. Kazala je i kako su spremne svakodnevno testirati se na covid-19, ali besplatno.


''Naš predsjednik Vlade kaže da se nikog ne tjera da se cijepi. Ali, ako ja moram imati covid-potvrdu, kao što je imam, što je to drugo nego mene tjerati da se cijepim mimo svojih uvjerenja? Zašto bi medicinske sestre bile jedini taoc nečeg što se mora? Mi sigurno nismo maloumne da ćemo za sebe primijeniti manju zaštitu'', kazala je u srijedu Brankica Grgurić iz Strukovnog sindikata medicinskih sestara.

Liječnici u vrijeme korone, ilustracija HZJZ objavio odluke o COVID potvrdama za pacijente, liječnike i radnike u socijali. Zna se i od kad vrijede

Grgurić je upozorila kako bi covid-potvrde u sustavu mogle stvoriti samo dodatne probleme i poteškoće, a postavlja se i pitanje njihove kontrole. ''Opet će medicinske sestre morati kontrolirati ima li zaposlenik potvrdu, je li cijepljen. Htjela bih naglasiti da medicinske sestre nisu nikakvi antivakseri, ali naš ministar i poslodavci bi trebali znati kakvim kadrom raspolažu. One su cijepljene, na nekim odjelima i preko 80 posto'', izjavila je predstavnica medicinskih sestara u razgovoru za televiziju N1.

Digitalna COVID potvrda Odgađa se uvođenje obvezne COVID potvrde i testiranja za zdravstveni i sustav socijalne skrbi? Resorna ministarstva nisu detaljno razradila plan

“Mi ćemo se testirati, ako treba svaki dan, ali mi plaćamo naše osiguranje i dopunsko osiguranje. Sukladno tome, kao i ostali građani, imamo pravo na besplatno testiranje protiv covida”, poručila je Brankica Grgurić resornom ministru te dodala kako će se samo stvoriti kolone teških pacijenata.

''Shvatite, nemamo medicinskih sestara za rad s bolesnicima, to je naš problem. Nedostaje najmanje 8 do 12 tisuća medicinskih sestara”, naglasila je Grgurić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju