Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da rani dokazi sugeriraju kako postoji mogućnost da je novi soj koronavirusa smrtonosniji.


Johnson je rekao da bi novi soj koronavirusa mogao ipak biti smrtonosniji, no to je temeljeno na dokazima preliminarne faze ispitivanja. Studije su pokazale da se širi brže i lakše od prvotne verzije.

Novi soj prvo je otkriven u gradu Kentu u rujnu te je od tada postao dominantan na području Engleske i Sjeverne Irske te se proširio na više od 50 država.

Slika nije dostupna Liječnika razljutio COVID dodatak pa poslao oštru poruku: "Volio bih vratiti tu lovu na račun Vlade, ako netko zna neka proslijedi IBAN"

Slika nije dostupna U Švedskoj oko tisuću ljudi primilo Modernino cjepivo koje nije bilo ispravno skladišteno

''Osim što se brže širi, izgleda da sada postoje dokazi da bi novi soj virusa, koji je prvo otkriven u Londonu i na jugoistoku države, mogao biti povezan s većom smrtnosti'', rekao je premijer Johnson, prenosi BBC.

Matematičari koji su priložili dokaze analizirali su broj umrlih od stare i nove varijante virusa.

Sir Patrick Vallance, glavni vladin znanstveni savjetnik, rekao je da dokazi o smrtnosti "još nisu snažni". Istaknuo je kako to treba dodatno istražiti, ali i dodao kako porast smrtnosti zabrinjava. Novi je soj smrtonosniji za oko 30 posto u odnosu na originalni.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju