Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s koronom u Srbiji

Mlada liječnica u utorak dobila koronu, u nedjelju umrla. Epidemiolozi vape za strožim mjerama: "U bolnicama nema mjesta..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još 57 osoba preminulo je jučer u Srbiji od posljedica koronavirusa. Dok gotovo svaki dan ta zemlja bilježi više od 6000 novih slučajeva, vlasti razmišljaju o novim mjerama.

Sve glasnije se priča o i o uvođenju COVID propusnica. 

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

"Od prošle sjednice Kriznog štaba nije došlo do poboljšanja situacije. Neka stabilizacija se vidi, ali na gotovo katastrofalnoj razini i to svakako nije poboljšanje", rekao je glavni epidemiolog u zemlji Predrag Kon

Nova.rs doznaje kako bi nova sjednica Kriznog štaba trebala biti održana danas u 11 sati. 

Kon je objasnio da se medicinski dio njihovog stožera zalaže za strože mjere i smanjivanje kontakata, što bi podrazumijevalo skraćivanje radnog vremena, kao to i da deset dana bude otvoreno samo ono najnužnije.

"Istovremeno smo tražili da se maksimizira kontrola provođenja mjera uz korištenje sankcija koje će se javno objavljivati. Tražili smo i da budu zabranjena javna okupljanja više od pet ljudi, sve što bi spriječilo masovno zaražavanje koje nam se događa", kaže Kon koji ipak ne vjeruje kako će se baš te preporuke usvojiti.

"Ulazimo u šestu nedjelju kada imamo preko 6000 slučajeva dnevno, što je u jednom trenutku otišlo i na 8500. To se nikada do sada nije dogodilo. Imamo trenutno u bolnicama najveći broj onih u teškom stanju. Situacija je takva da nema mjesta i da se čeka satima", dodaje Kon.

Srbija se bori s koronom, a javnost potresaju mnoge teške sudbine. Bolnice su pune zaraženih, a među njima je i mnogo djece. Ministar zdravstva prije dva dana rekao je kako ih je na liječenju 79, od toga su 17 bebe mlađe od godinu dana. Tri bebe su na kisiku.  Šokiraju i slučajevi rodilja koje umiru od korone, a javnost je potresao i slučaj mlade liječnice koja je preminula od COVID-a.

Stomatologinja iz Doma zdravlja u Kovačici imala je samo 27 godina. U utorak je, kako pišu tamošnji mediji, doznala da ima koronavirus, a u nedjelju je preminula. Obitelj i prijatelji pretpostavljaju da se zarazila na radnom mjestu. Novosti.rs pišu kako je imala samo jedan simptom, ostala je bez njuha. Tada se testirala, a u utorak je stigao pozitivan nalaz. U subotu joj je pozlilo i završila je na hitnoj.

Njeni šokirani prijatelji ispričali su kako se prije samo mjesec dana zaručila. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene