Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI DNEVNIK NOVE TV

Korona u Hrvatskoj: Doznajte u kojim skupinama stanovnika ima najviše novozaraženih i najmanje cijepljenih

Aktualno Galerija Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 4 Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 4 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 1 Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 2 Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 3 Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Videozid: Cijepljenje, mjere zaštite i potvrde - 5 Galerija 1/6 >>
S obzirom na to da imamo porast od 70 posto novozaraženih u usporedbi s prošlim utorkom, reporterka Valentina Baus za Dnevnik Nove TV donosi pregled epidemiološke situacije u zemlji.

Najviše novozaraženih imamo među djecom - točnije mladima od 10 do 19 godina. Nije to ništa neuobičajeno, jer je u tijeku školska godina. Slijede građani između 40 i 49 godina, dok najmanje novih slučajeva zaraze ima kod našeg najstarijeg stanovništva.

Pročitajte i ovo Injekcija - 2 Službeni podaci U susjedstvu više od 1000 slučajeva hripavca Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura

"Najviše cijepljenih osoba s dvije doze je u skupini od 70 do 74 godine. Njih nešto malo više od 82 posto. Slijede oni od 65 do 69 godina - oko 74 posto. Najmanje cijepljenih, osim maloljetnika, je u dobi od 20 do 24 godine - njih oko 29 posto, zatim onih od 25 do 29 godina - samo oko 32 posto", navela je reporterka Valentina Baus te dodala kako je sada cilj cijepiti još 238 tisuća starijih od 65 godina koji još uvijek to nisu učinili.

I u utorak smo imali više od 20 umrlih. 

U posljednjih mjesec dana preminulo je 428 osoba od kojih 325 nije primilo niti jednu dozu cjepiva.

Što se hospitalizacija tiče, u istom razdoblju na bolničkom liječenju završilo je 2.547 osoba od kojih 1.864 nije bilo cijepljeno niti jednom dozom.

"COVID potvrde kod nas se za sada koriste samo u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, ali u nekim drugim zemljama, poput Njemačke, Italije, Francuske ne možete bez njih recimo u kafić ili restoran. Ako se Hrvatska odluči jednog dana proširiti uporabu - vjerojatno će slijediti primjere tih zemalja. No iz Vlade mi danas kažu da to još nije u planu - pratit će se ovaj porast brojki koji trenutačno imamo pa odlučiti što i kako dalje", pojasnila je Baus. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene