Američki predsjednik Donald Trump nije testiran na koronavirus, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak, premda su najmanje dvojica zastupnika s kojima je nedavno bio u kontaktu otišli u samoizolaciju nakon što su bili na konferenciji s osobom koja je pozitivna na virus.

Galerija


"Predsjednik nije obavio test na Covid-19 jer nije imao dulji bliski kontakt s bilo kojim potvrđenim pacijentom oboljelim od Covid-19 niti je imao bilo kakve simptome. Predsjednik Trump izvrsnog je zdravlja, a njegovi liječnici pomno ga prate", rekla je glasnogovornica Stephanie Grisham.

Vezani članci Tulum u COVID bolnici Dubrava Procurila snimka s tuluma medicinara u COVID bolnici Dubrava: "U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra" Švedska u doba koronavirusa U Švedskoj oko tisuću ljudi primilo Modernino cjepivo koje nije bilo ispravno skladišteno

Kako je ranije objavljeno, petorica zastupnika američkog Kongresa od ponedjeljka su u samoizolaciji, među njima i dvojica republikanaca koji su kontaktirali s Trumpom nakon izloženosti koronavirusu.

Zastupnik Matt Gaetz putovao je u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One, kojim se Donald Trump vraćao u Washington. Gaetz je objavio da je "11 dana ranije bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus".

"Iako zastupnik nema simptoma, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegova testa", napisao je njegov tim na Twitteru. On će ostati u samoizolaciji preporučenih 14 dana. Drugi republikanski zastupnik Doug Collins, koji se u petak sastao s Donaldom Trumpom, rekao je u ponedjeljak da će ostati u dobrovoljnoj karanteni, iako nema simptoma, jer je krajem veljače bio izložen koronavirusu.

Collins je bio iza američkog predsjednika u petak tijekom službenog posjeta Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti. On se rukovao s Trumpom tijekom tog puta, navode neki mediji. (Hina)