Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA IZNENAĐENJA

Beroš: ''Veliki skok novozaraženih zabrinjava. Primaran razlog je nedovoljan udio cijepljenih''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjer četvrtog vala određuje dio građana koji i dalje sumnjaju u znanost i struku, upozorio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon što su u Hrvatskoj u srijedu zabilježena 3162 nova slučaja zaraze koronavirusom što je značajan porast u odnosu na prošla dva tjedna, a umrle su još 23 osobe.

''Veliki skok novozaraženih zabrinjava, ali ne iznenađuje, a primaran razlog je nedovoljan udio cijepljenih. Zaključak je to struke na svim razinama pa i Svjetske zdravstvene organizacije. Niski obuhvat cijepljenja izravno utječe na tijek ove epidemije'', poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Najliberalnije mjere u Europi Beroš u Saboru predstavio izmjene Zakona: "Nepridržavanje mjera može nas odvući u peti val i novi lockdown" Vili Beroš NAJNOVIJE MJERE Beroš se razbjesnio: "Nemojte biti licemjerni, izbjegavati cjepivo pa kucati na vrata zdravstva." Malenica najavio visoke kazne za nepoštivanje mjera

''Smjer četvrtog vala određuje dio građana koji i dalje sumnjaju u znanost i struku. Ta odluka ne tiče se samo pojedinca nego svih nas. Slijedimo primjer visoko procijepljenih zemalja i krenimo prema sigurnoj zdravstvenoj budućnosti", poručio je ministar zdravstva na Twitteru.

U Hrvatskoj su u srijedu prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite zabilježena 3162 nova slučaja zaraze koronavirusom što je značajan porast u odnosu na prošla dva tjedna, a umrle su još 23 osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Danas više od 3100 novozaraženih, pozitivan svaki treći testirani: Padaju rekordi u više županija
Pročitajte i ovo Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Božićni šoping uz novi dodatak? Bez COVID potvrda uskoro se ni u Hrvatskoj neće moći u trgovačke centre

Broj zaraženih u posljednjem danu veći je za više od 50 posto u odnosu na prošlu srijedu kad su potvrđena 2022 nova slučaja, dok je prije dva tjedna Hrvatska brojila 1925 novih slučajeva. Više od 3000 zaraženih zadnji put zabilježeno je još u travnju. Udio pozitivnih na 10.691 testiranih uzorka iznosi gotovo 30 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene