Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon anonimnog pisma

Ministar o inspekciji u KB-u Dubrava: "Prema prvim informacijama nije bilo značajnijeg propusta"

Ministarstvo zdravstva uputilo je inspekciju u KB Dubrava nakon anonimnog pisma u kojem se tvrdi da se u COVID bolnici dogodilo da neki pacijenti nisu dobili obroke.

Ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući na pitanja novinara komentirao je stanje u KB-u Dubrava te rekao kako je inspekcijski nadzor poslan jutros u tu bolnicu, još u tijeku. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zasad bez ocjene Čekaju se nalazi obdukcije i drugih analiza u slučaju smrti 33-godišnjaka koji je cijepljen AstraZenecom Slika nije dostupna Plaća HZZO Vilijev potpis za zdravlje nacije: Vlada ovlastila ministra Beroša za kupnju Pfizerovog cjepiva

"Prema preliminarnim informacijama koje imam, u KB-u Dubrava nije se dogodio značajniji propust. KB Dubrava je zbog svoje uloge najvažnija zdravstvena ustanova i mi kao Ministarstvo stojimo na raspolaganju sa svim kapacitetima koji su im potrebni, ali moramo dobiti relevantna traženja", rekao je ministar.

Iz Ministarstva zdravstva na upit DNEVNIK.hr-a odgovorili su da je inspekcijski nadzor traje.

"Činimo sve kako bismo adekvatno odgovorili na izazove u KB Dubrava. Ovog trena možemo potvrditi kako je postupak zdravstveno-inspekcijskog nadzora u tijeku te ćemo na temelju tih saznanja poduzeti nužne korake", odgovorili su. 

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva u KB Dubrava uputilo je inspekciju nakon anonimnog pisma u kojem se tvrdi da se u COVID bolnici dogodilo da neki pacijenti nisu dobili obroke, da za neke nije bilo odjeće te da nedostaje lijekova.

Voditeljica intenzivnog odjela u KB-u Dubrava Davorka Židak jučer je u  Dnevniku Nove TV komentirala pismo.

"Nikad nisam doživjela da pacijent nema što jesti. Naši su pacijenti doista maksimalno zbrinuti. Ako nečega nema ovaj čas, naruči se. Ne znam tko je autor tog pisma i čime je potaknut, ali ne mislim da je to dobar način rješavanja problema. To je pismo odjeknulo u javnosti i čini štetu nama stotinama ljudi koji vrijedno i predano radimo sve ove mjesece", rekla je dr. Židak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene