U javnost je izašlo pismo kako u glavnoj COVID bolnici, u Dubravi, uz lijekove nedostaje i hrane. Kakva je situacija s popunjenosti doznaje reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao s voditeljicom intenzivnog odjela Davorkom Židak.


Situacija je dramatična, a pravo je pitanje koliko će ovakvim tempom zdravstveni sustav moći podnijeti ovakav priljev bolesnika.

"U naša dva intenzivistička odjela s 29 kreveta više nema mjesta", kaže liječnica te dodaje kako je situacija dinamična.

U respiratornom centru još ima mjesta, ističe dr. Židak te dodaje kako je jučer tamo bilo 189 bolesnika, "ali ni tu nisu mogućnosti neograničene. Ako nastavimo ovom dinamikom, to će se brzo popuniti".

Komentirala je i pismo koje je izašlo u javnost u kojem se tvrdi da u COVID bolnici nedostaje hrane i lijekova.

"Nikad nisam doživjela da pacijent nema što jesti. Naši su pacijenti doista maksimalno zbrinuti. Ako nečeg nema ovaj čas, naruči se. Ne znam tko je autor tog pisma i čime je potaknut, ali ne mislim da je to dobar način rješavanja problema. To pismo je odjeknulo u javnosti i čini štetu nama stotinama ljudi koji vrijedno i predano radimo sve ove mjesece", kaže liječnica te dodaje kako lijekova za sada ima.

Jedino nema Remdesivira zadnjih nekoliko dana, no taj lijek nitko nema, kaže liječnica.

"Do sada nisam bila u situaciji da ne mogu dobiti nešto što tražim za bolesnika", rekla je Židak.

Tijekom razgovora reportera Dnevnika Nove TV s liječnicom pred bolnicu su stigla još dva vozila hitne s novim pacijentima. "Tempo je vrlo ubojit. Dnevno primamo 30-ak bolesnika, još neko vrijeme ćemo se snalaziti, ali vrlo brzo ćemo dosegnuti svoj maksimum", kaže doktorica.

Židak ističe da se redovni dio posla još obavlja, ali u smanjenom obimu.

Što se tiče inspekcije koju je navodno ministar Vili Beroš poslao u bolnicu, kaže da je nije vidjela jer je imala puno posla, no od kolega je čula da su bili u bolnici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr