Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Grupa antivaksera u Velikoj Britaniji okupila je istomišljenike u kampu u kojem ih treniraju bivši pripadnici oružanih snaga. Dali su im obuku jer planiraju objaviti rat vladi zbog epidemioloških mjera.


Nazivaju se Alfa Men Ansambl (AMA) i prijete da će napasti punktove za cijepljenje, škole i policiju. U njihove redove proteklog vikenda infiltrirao se reporter Daily Maila.

Vezani članci Provjereno: Smrt od COVID-a - 4 Potresna priča udovice iz Splita, čiji je suprug u bolnici nakon transplantacije dobio - koronu: "Poslao mi je poruku - 'o kakvoj ti izolaciji pričaš, tu se ni vrata ne zatvaraju'" Testiranje na COVID - 2 Stigle su najnovije brojke: Pogledajte koliko novozaraženih imamo u Hrvatskoj

Članovi su redom bijeli muškarci srednjih godina koji su se u Staffordshireu pripremali za bitku. Bivši pripadnik vojske Deny Glass upozorio je oko 100 okupljenih aktivista da ova borba nije za slabiće. Volontere su pozvali da napadnu centre za cijepljenje, obrazovne ustanove, lokalne vlasti i ravnatelje zdravstvenih institucija.

Više od 100 ljudi treniralo je na kiši i vjetru i borilo se da upadne u "prvu taktičku skupinu". Osim borbene obuke, dobili su i medijski trening jer su ih voditelji konstantno upozoravali da paze kome i što govore i da se čuvaju medijskih i policijskih špijuna.

Grupa AMA na društvenoj mreži Telegram ima više od 7000 pretplatnika, a za sebe kaže da je čist i nerazblažen kaos. Govori da se bori u globalnom ratu protiv vlada i skuplja novac za obrazovni centar u Sussexu.

Reporter Daily Maila otkrio je da vojni veterani obučavaju volontere kako da marširaju i bore se prsa o prsa. Nakon što su organizirali obuku, broj zainteresiranih članova AMA-e raste.

Paul, organizator kampa, novinaru je pokazao boksačke poteze u slučaju da ih zatreba na prosvjedima, a rekao mu je i da ima "popis 600 policajaca koji su pedofili, svodnici i masoni".

Trening je neko vrijeme promatrala policija parkirana u automobilu blizu mjesta na kojem se sve odvijalo. Tek kad su otišli, pred okupljene je izašao Danny Glass i otkrio stvarne namjere grupe.

"Ulovit ćemo što više njih, a kad to napravimo, krećemo na policiju. Napravit ćemo to profesionalno", rekao je Glass.

Od 100 okupljenih bilo je desetak žena, a između ostalog, učili su kako se probiti kroz policijski kordon i kako da marširaju u grupama po troje.

Osim Glassa, trenirao ih je bivši pripadnik irske vojske Gery, koji je rekao da ima 15 godina iskustva u borbi protiv terorista. Svaki put kad netko ne bi izvršio naredbu, Gery bi ga odalamio palicom po leđima.

"Ovo vas iscrpljuje mentalno i fizički, ovaj rat koji vodimo. A ovo je rat, samo nije onakav kakav je postojao kad sam ja otišao u vojsku, sa dvije suprotstavljene strane. Ovo je rat koji vlada vodi protiv svog naroda, ovo je globalni rat", govorio im je Geri i isticao da ova bitka nije za slabiće.

Trening su i snimili i snimku objavili uz poruku: "Ovo radimo za našu djecu i njihovu budućnost. Zajedno smo moćni".

Britanska Vlada komentirala je otkriće Daily Maila i rekla da je izuzetno uznemirujuće, a članovi AMA-e se brane i kažu da nisu ekstremisti. Obuku pravdaju i govore da su vježbe osmišljene kao zabavna društvena aktivnost koja potiče team building.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju