Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ODUSTAJU

"Hod u tišini i vjeri": U Zagrebu još jedan prosvjed protiv COVID potvrda. Skandiralo se "lopovi"

U nedjelju u 15 sati na Trgu Francuske Republike u Zagrebu okupili su se protivnici COVID potvrda te prošli gradom u prosvjednoj povorci do cilja, Trga sv. Marka.

Protivnici COVID potvrda u nedjelju u 15 sati okupili su se na zagrebačkom Trgu Francuske Republike. Svoj nedjeljni skup nazvali su "Hod u tišini i vjeri". U povorci su se uputili gradom do Trga sv. Marka, gdje su nastavili prosvjedovati. Skup nije bio prijavljen policiji.

Na Markovu trgu organizatori su poručili okupljenima kako se moraju "oduprijeti nepravdi i segregaciji društva i lopovima koji oduzimaju temeljna ljudska prava busajući se u prsa da štite njihove živote". Skandiralo se "lopovi, lopovi".

Prosvjednica Luca Gašpar Šako poručila je kako traže od Vlade da odmah povuče odluku o COVID potvrdama.

Okupljeni su još jednom COVID potvrde nazvali udarom na slobodu građana.

Pročitajte i ovo Prosvjed antivaksera u Zagrebu - 5 ISTAKNULI DVA ZAHTJEVA VIDEO Veliki prosvjed antivaksera na Markovu trgu: "Hrvatska zna razgovarati svijećom i krunicom", "Kažimo dosta okultnoj pseudoznanosti"

Kako su najavili ranije, prosvjedovat će sve do ispunjenja zahtjeva, a to su ukidanje COVID potvrda u cijeloj Hrvatskoj te donošenje zakona kojim se zabranjuje donošenje diskriminirajućeg zakona, kao što je COVID-potvrda.

"Isti tren raspustite Stožer, raspišite izbore i onda ćemo vam suditi", poručili su u subotu poslije podne s Markova trga. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene