Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upregnuo propagandu

Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku: "Super! Ja sam kriv za to, Robin Hood koji se bori za svoj narod"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tema je i u SAD-u. Nekolicina kongresmena upozorila je američkog predsjednika Joe Bidena na neslobodu medija u Srbiji.

Kakve god poteze vukao, Vučića je u gotovo svim srpskim medijima nemoguće kritizirati - pa je zbog toga tema i u Americi. Dio demokratskih zastupnika Bidenu je poslao pismo upozorenja na ključne alate Vučićeve politike - korupciju i napade na slobodu medija.

Za analitičare je to jasan znak kako SAD ima plan za rješavanje problema Zapadnog Balkana, a Vučić - on po svom - iste sekunde upregnuo je već spomenuti propagandni medijski stroj koji financijski hrani pa njime i upravlja.

Pročitajte i ovo Vučić, Plenković i Orban u Bruxellesu nuklearni samit FOTO Što se tu kuha: Vučić objavio fotografiju s Plenkovićem i Orbanom Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Dok mu iz Amerike stižu kritike, Vučić, očekivano pred kamerama, prima treću dozu cjepiva. Nažalost po građane Srbije, izvješća pokazuju kako je predsjednik Vučić produbio korupciju u Srbiji, koristeći se i krizom COVID-a 19 kao izgovorom da bi prikrio vladino trošenje i nabavljanje zaštitne opreme i respiratora.

"Svatko ima pravo ocijenjivati tuđu demokraciju na način koji hoće. Njima je dokaz za korupciju to što sam se trudio nabaviti respiratore, umjetna pluća i lijekove za naš narod", kaže Vučić. 

Sedam demokratskih kongresmena upozorava Bidena na vrlo nisku razinu slobode medija u Srbiji. Kako su primijetili Reporteri bez granica: ''Srbija je zemlja u kojoj su novinari podvrgnuti gotovo svakodnevnim napadima koji sve više dolaze od vladajuće elite i provladinih medija. Također je jasno kako provladine medijske kuće prosperiraju i s vladom su u obostrano korisnom odnosu...''

A Biden, inače, u Srbiju, ali i ostatak teritorija koji nazivaju Zapadnim Balkanom uskoro šalje ekipu iskusnih diplomata.

"Da riješe problem prostora i da izvrše pritisak na Beograd. Da se klone Rusa i da uđu u NATO",  kaže Slobodan Stupar, politički analitičar. A Vučić na sve pronalazi odgovor u riznici fraza...

"Super, ja sam kriv za to. To nije dokaz nikakve korupcije već moje borbe! Pa makar bio i Robin Hood iz jednog malog naroda koji se borio za svoj narod i svoje ljude", kaže Vučić na optužbe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene