Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERA RODITELJ ODGOJITELJ

Stižu tužbe Tomaševiću? "Ovako donositi odluke prema političkom osjećaju je potpuno neprimjereno"

Aktualno Galerija Stjepan Šterc Stjepan Šterc Foto: DNEVNIK.hr Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 6 Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 6 Foto: DNEVNIK.hr Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 7 Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 7 Foto: DNEVNIK.hr Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 3 Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Stopira se mjera roditelj - odgojitelj - 1 Galerija 1/7 >>
Roditelje odgojitelje s troje i više djece pogodilo je najavljeno smanjenje mjere plaćanja s 4800 kuna na 1000 kuna mjesečno te skraćivanje plaćanja s 15. do sedme godine djeteta.

Roditelji odgojitelji najavljuju konzultacije s pravnicima te moguće tužbe jer smatraju da je ukidanje stečenih prava protuzakonito. Demografi traže da im zagrebačka vlast podastre podatke iz kojih su zaključili da dosadašnja mjera ne donosi natalitetni progres.

Pročitajte i ovo Screenshot Grad Zagreb Tomašević komentirao najavu o raspuštanju Sabora: "Što prije izbori, to bolje za Hrvatsku" Tomislav Tomašević Velika investicija Tomašević se ne boji Lovrića: "Iz bivšeg režima sad se uključuju u politiku jer više ne mogu doći do gradskog novca"

"Pa evo ne znam kako će Grad Zagreb naći mjesta za moje troje djece i tko će me zaposliti sa sedmero djece", rekla je reporterki Barbari Golji Ivana Srzić, majka sedmero djece.

Kažu, porastao je broj majki s troje djece za 30 posto. Uz to, savjetovali su se s ginekolozima koji kažu, najviše je pobačaja upravo trećeg djeteta, što znači da za te pobačaje odgovornost snosi društvo i država. Vrijeme je, kažu, da državna i gradska vlast počnu odluke donositi vođene znanstvenim činjenicama.

"Jer ovako donositi odluke prema političkom osjećaju, zato što oni misle da to nije u redu i tako dalje je potpuno neprimjereno", komentirao je Stjepan Šterc.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene