Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić doći će u utorak u Sarajevo kako bi osobno predao pet tisuća doza cjepiva protiv koronavirusa namijenenog stanovništvu Federacije BiH, najavili su u ponedjeljak bosanskohercegovački mediji.


Aleksandar Vučić je ranije najavio kako će Srbija pokloniti BiH pet tisuća doza cjepiva, najvjerojatnije AstraZenece, s obzirom na činjenicu da BiH do ovog tjedna nije dobila ništa od cjepiva naručenog od zapadnih proizvođača.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Srbi razmišljaju i o trećoj dozi cjepiva, ali ne onog koje su prethodno primili Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez''

Federacija BiH nije dobila niti jednu dozu, dok se Republika Srpska odlučila na izravnu nabavku iz Rusije pa je do ponedjeljka dobila 22 tisuće doza Sputnjika V.

Cjepivo iz Srbije trebalo bi biti dopremljeno zrakoplovom, a uz Vučića bi trebao stići i srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

Kako prenose portali Klix i Faktor, Vučića i cjepivo u sarajevskoj zračnoj luci dočekat će članovi Predsjedništva BiH.