Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ima najviše prijavljenih donacija, a o financiranju predizborne kampanje na konferenciji za medije o tome je u utorak govorio i sam šef te stranke Milan Bandić.


"Svaka kuna i lipa je u Stranci rada i solidarnosti transparentna", poručio je novinarima Milan Bandić, govoreći o financiranju kampanje za izbore za europski parlament.

Vezani članci Europski izbori (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL) EU izbori: Pogledajte kako su glasali vaši sugrađani Drugi po redu rezultati izlazne ankete (Foto: Dnevnik.hr) Izlazne ankete izbora za Europski parlament: HDZ-u 5, SDP osvaja 3 mandata. Najveće iznenađenje je Kolakušić: "Očito su njemu otišli gnjevni birači"

Njegova stranka prijavila je i najveći iznos za kampanju prikupljen putem donacija, a riječ je o 518.940 kuna.

Na upit o zaposleniku ZET-a koji je dao veliku donaciju kampanji Bandićeve stranke, sam Bandić kaže da ne zna o kome je riječ, ali da će dobiti zahvalnicu, kao i svi drugi koji su toj stranci donirali novac za kampanju.

"Svako tko donira Stranci rada i solidarnosti dobit će zahvalnicu sukladno zakonu i pozitivnim propisima", rekao je Bandić.

Bandić je dodao kako će njegova stranke na izbore potrošiti manje novca nego što su dobili, točnije 50 posto manje od onog što im Sabor dodjeljuje.

"Još razmišljam hoću li potpisati za financiranje stranaka iz državnog proračuna", nadovezao se, a onda rekao nešto i o uhljebima u Hrvatskoj.

"Dok se uhljebi stavljaju na mjesto sposobnih ljudi, kolone ljudi će preko Macelja i Bregane tražiti put u Irsku i Njemačku", istaknuo je Bandić.