Nakon što se danas u medijima pojavila informacija da je dječji vrtić na Lastovu zatvoren i to zbog ovršenog računa općine koja više nije mogla plaćati odgojiteljice, županija Dubrovačko-neretvanska popodne je priopćila da je osigurala sredstva za rad vrtića.

Galerija


Račun općine Lastovo je ovršen zbog izgubljenog sudskog spora, a iznos je s kamatama prešao milijun kuna. Općini su isključeni internet i telefon čime je rad općine potpuno onemogućen. Županija za cijeli problem optužuje neodgovorno vodstvo općine Lošinj.

Vezani članci Vrtić u Vukovaru (Foto: Dnevnik.hr) Napokon dobre vijesti: Ovaj je grad donedavno gubio stanovništvo, ali ove je godine broj prvašića rapidno porastao Vatrogasci gase požar (Ilustracija: AFP) Strava i užas: U požaru u SAD-u izgorjelo petero djece, najmlađa žrtva stara samo osam mjeseci

Leo Katić, načelnik općine rekao je da se loše osjeća, da je nemoćan da to riješi sam. ''Uzrok tog problema je višegodišnji. Nije nastao od ove izvršne vlasti. Ministarstvo znanosti je to znam tražilo da se i županija uključi', rekao je Katić.