Nakon što se danas u medijima pojavila informacija da je dječji vrtić na Lastovu zatvoren i to zbog ovršenog računa općine koja više nije mogla plaćati odgojiteljice, županija Dubrovačko-neretvanska popodne je priopćila da je osigurala sredstva za rad vrtića.

Galerija


Račun općine Lastovo je ovršen zbog izgubljenog sudskog spora, a iznos je s kamatama prešao milijun kuna. Općini su isključeni internet i telefon čime je rad općine potpuno onemogućen. Županija za cijeli problem optužuje neodgovorno vodstvo općine Lošinj.

Vezani članci Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell) Brodosplit zaboravio na vlastite račune? "Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu" Vrbanja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Malo mjesto za velike pronatalitetne politike: Ovdje čine sve kako bi mladima osigurali bolje sutra i ostanak u rodnom kraju

Leo Katić, načelnik općine rekao je da se loše osjeća, da je nemoćan da to riješi sam. ''Uzrok tog problema je višegodišnji. Nije nastao od ove izvršne vlasti. Ministarstvo znanosti je to znam tražilo da se i županija uključi', rekao je Katić.