Nakon što se danas u medijima pojavila informacija da je dječji vrtić na Lastovu zatvoren i to zbog ovršenog računa općine koja više nije mogla plaćati odgojiteljice, županija Dubrovačko-neretvanska popodne je priopćila da je osigurala sredstva za rad vrtića.

Galerija Lastovo (Dnevnik.hr) +0 Lastovo (Dnevnik.hr)

Račun općine Lastovo je ovršen zbog izgubljenog sudskog spora, a iznos je s kamatama prešao milijun kuna. Općini su isključeni internet i telefon čime je rad općine potpuno onemogućen. Županija za cijeli problem optužuje neodgovorno vodstvo općine Lošinj.

Vezani članci Ivica Puljak Gradonačelnik Splita o pokupljenju vrtića: "Nije mi neugodno, to radimo zbog podizanja standarda djece" HGSS u akciji, Ilustracija Noćna drama HGSS-a: Spašena obitelj turista na jednom od najudaljenijih otočića

Leo Katić, načelnik općine rekao je da se loše osjeća, da je nemoćan da to riješi sam. ''Uzrok tog problema je višegodišnji. Nije nastao od ove izvršne vlasti. Ministarstvo znanosti je to znam tražilo da se i županija uključi', rekao je Katić.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju