Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Blokiran račun općine

Županija osigurala sredstva za rad vrtića u Lastovu, načelnik ''nemoćan'' da problem riješi sam

Lastovo (Dnevnik.hr)
Lastovo (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Lastovo (Dnevnik.hr) Lastovo (Dnevnik.hr) +0 Lastovo (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon što se danas u medijima pojavila informacija da je dječji vrtić na Lastovu zatvoren i to zbog ovršenog računa općine koja više nije mogla plaćati odgojiteljice, županija Dubrovačko-neretvanska popodne je priopćila da je osigurala sredstva za rad vrtića.

Račun općine Lastovo je ovršen zbog izgubljenog sudskog spora, a iznos je s kamatama prešao milijun kuna. Općini su isključeni internet i telefon čime je rad općine potpuno onemogućen. Županija za cijeli problem optužuje neodgovorno vodstvo općine Lošinj.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

Leo Katić, načelnik općine rekao je da se loše osjeća, da je nemoćan da to riješi sam. ''Uzrok tog problema je višegodišnji. Nije nastao od ove izvršne vlasti. Ministarstvo znanosti je to znam tražilo da se i županija uključi', rekao je Katić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene